Hatalmas pofont kapott a DAC Azerbajdzsánban

dac

Katasztrofális produkcióval rukkolt elő a DAC labdarúgócsapata Azerbajdzsánban. A dunaszerdahelyiek 4:0-ra kikaptak a Zira vendégeként a Konferencialiga selejtezőjében.

Támadó szellemű csapatot küldött pályára Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője Azerbajdzsánban, Redzic és Trusa mellett Ramadan is a kezdőben találta magát. A sárga-kékek két ízben is veszélyeztettek az első tíz perc során, Dimun alig maradt le egy remek labdára, aztán viszont a hazaiak fociztak jobban, a 29. percben pedig megszerezték a vezetést. A bekapott gól miatt több DAC-játékosnak sem lehet tiszta a lelkiismerete: Andzouanát átjátszották, Popovics középre ütötte a lövést, majd Kacsaraba és Brunetti sem tudott tisztázni.

Alig eszméltek fel a vendégek, a Zira már kettővel vezetett: Martins Junior egy ellentámadás végén, balról befelé cselezve lőtt a hálóba. 2:0-s hátrányban sem találta önmagát a DAC, amely fásult, ötlettelen csapat benyomását keltette.

Xisco Munoz szó szerint bárkit lecserélhetett volna a félidőben, de meglepetésre nem változtatott.

Szünet után a dunaszerdahelyiek folytatták a kiábrándító teljesítményt, az 50. percben Volkovi az ötösről fejelhetett a hálóba a bámészkodó védők gyűrűjében – 3:0. És ismét csak két perc kellett az újabb találathoz, egy esetlen, lapos lövés elsuhant Popovics keze alatt – 4:0.

Jött Munoz hármas cseréje, pályára lépett Bajo, Bernát és Yapi. A DAC játéka ugyan feléledt, két perc alatt három helyzete is volt a sárga-kékeknek, szerencséje azonban nem. Mintha a tavasszal nagyszerű formát és menetelést mutató csapatból semmi sem maradt volna… legalábbis a védelemre rá sem lehetett ismerni. 

A mérkőzés utolsó 20 percében már Almási László is a pályán volt, a DAC próbálkozott, de minden lövés a vendég védőkben végezte. A DAC 4:0-ra kikapott és szinte lehetetlen helyzetbe került a jövő csütörtöki, dunaszerdahelyi visszavágó előtt.

Jegyzőkönyv

Zira–DAC 4:0 (2:0)

Gólszerzők: Utzig (29.), Martins Junior (31.), Volkovi (51., 53.)

DAC: Popovics–Csinger (15. Kaša), Kacsaraba, Brunetti–Andzouana, Dimun (54. Dimun), Vitális, Mendez (54. Yapi)–Redzic, Trusa (66. Almási), Ramadan (54. Bernát)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?