Nyolcadik lett a magyar férfi 4x100-as gyorsváltó az olimpián

Nyolcadik lett a magyar férfi 4x100-as gyorsváltó az olimpián

A Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

Elsőként Németh ugrott medencébe, a dohai világbajnokságon 100 méteren bronzérmes versenyző kiválóan kezdett, az országos csúcstól (47.47 másodperc) nem sokkal elmaradva, 47.76-tal váltott a harmadik helyen. Szabó ugyanakkor már lemaradt, így Jászó hetedikként kapta meg a képzeletbeli stafétát, Kós pedig nyolcadikként indult neki a távnak. A 200 méter hát világbajnoka sem tudott csodát tenni, a magyarok 3:13.11 perccel a nyolcadik helyen zártak.

A délelőtti előfutamban az egység 3:12.96 perces idővel csapott célba.

Három évvel ezelőtt Tokióban ugyanebben a számban ötödik helyen végeztek a magyarok, Kós és Jászó helyett akkor Milák Kristóf és Bohus Richárd szerepelt az együttesben, amely 3:11.06-os országos csúcsot úszott.

„A realitás talaján kell maradnunk, ez a hatodik-nyolcadik hely volt a legreálisabb számunkra, még akkor is, ha kicsit eljátszottunk a gondolattal, hogy lehet ennél jobb. Tudtuk, hogy cserék jönnek majd a csapatokban, de mindenképpen jó volt döntőt úszni, amit nem mertem volna kijelenteni az olimpia előtt. Nekem ráadásul ez félig-meddig egy egyéni döntővel is felért, hiszen a legjobbak többsége ott volt az elején, nekem pedig önbizalmat ad, hogy ott harmadiknak tudtam bejönni” – nyilatkozta az MTI-nek a váltó „csapatkapitánya”, Németh.

„Nagyon élveztük ezt a döntőt, végre megtapasztaltam, hogy milyen, holnap reggel pedig folytatás” – mondta Kós Hubert, aki megjegyezte, hogy vasárnap még ennél is jobb hangulat lesz az arénában, hiszen akkor úszik majd a hazaiak kedvence, Léon Marchand 400 méter vegyesen. „Százon úgy kezdtem tavaly, hogy szerettem volna bejutni a fukuokai döntőbe, akkor ez sikerült, azóta javultam, és bízom benne, hogy el tudok érni valami ilyesmi eredményt” – vetítette előre a vasárnapi 100 méter hátra vonatkozó elképzeléseit Kós.

Az élete első olimpiai döntőjében szereplő Jászó elmondta, még nem is igazán fogta fel, mi történt vele a mai napon. „Reggel azért kicsit még meg voltam szeppenve, milyen hangos az uszoda, mennyien szurkolnak. Az az úszás nem is sikerült annyira, most viszont sikerült kijavítani a hibákat” – fűzte hozzá Jászó, aki Kóshoz hasonlóan vasárnap 100 méter háton lesz érdekelt.

Eredmények:

    férfi 4x100 m gyorsváltó, olimpiai bajnok:

   Egyesült Államok (Jack Alexy, Chris Guiliano, Hunter Armstrong, Caeleb Dressel) 3:09.28 perc
2. Ausztrália (Jack Cartwright, Flynn Southam, Kai Taylor, Kyle Chalmers) 3:10.35
3. Olaszország (Alessandro Miressi, Thomas Ceccon, Paolo Conte Bonin, Manuel Frigo) 3:10.70
...8. Magyarország (Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert) 3:13.11

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?