Póta: ha már eljöttem, szerettem volna egy meccset nyerni

Póta Georgina

Póta Georgina szerint sokat számított, hogy ismerte ellenfelét, akit 1:3-ról fordítva legyőzött szombaton a párizsi olimpia asztalitenisz tornájának nyitónapján, ezzel bejutott a 32 közé egyesben.

„Az az igazság, hogy egy pár szettet rá kellett arra szánni, hogy megérezzem, ahogy a szemcséssel játszik a német lány. Egyébként volt csapattársam, bár nem sokat edzettünk együtt, azért annyi előnnyel indultam, hogy játszottam már ellene, de ez évekkel ezelőtt volt” – nyilatkozott a Budaörs játékosa.

Hozzátette, az első szettben sikerült kiszerválnia ellenfelét, aki utána viszont már nem adott könnyű poénokat.

„Nagyon sok neccest ütött, talán látták is a nézők, hogy kicsit döhöngtem, mert egy szettben kaptam négyet is. De ez szerencsére a döntő szettben visszajött, mert csúszával kezdtem, eszembe is jutott, hogy nem szabad bosszankodni, mert úgyis megfordul a helyzet” – hangsúlyozta.

„Amikor megnyerte a negyedik szettet, éreztem, hogy kicsit megkönnyebbült, én meg gondoltam, ha már itt vagyok az ötödik olimpiámon, szeretnék legalább egy meccset nyerni, ha már eljöttem. Összeszedtem minden erőmet és csak arra fókuszáltam, hogy ezt a meccset nem fogom elengedni, hanem azért is megcsinálom” – fogalmazott Póta Georgina.

A 32 között a negyedik helyen kiemelt dél-koreai Sin Jubin és az ausztrál Melissa Tapper hétfői párharcának továbbjutója vár majd Póta Georginára.

EREDMÉNY:

    női egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta Georgina (39.)–Shan Xiaona (német, 24.) 4:3 (7, –7, –10, –6, 6, 6, 8)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?