Továbbra is tarol otthon a DAC

Sorozatban harmadik bajnokiját és negyedik tétmeccsét nyerte meg hazai pályán a DAC, amely Vida góljával 1:0-ra nyert az aranyosmaróti ViOn ellen a labdarúgó Fortuna Liga 19., utolsó őszi fordulójában.Két jó formában lévő csapat találkozott, a DAC az új stadionjában százszázalékos mérleggel büszkélk

Sorozatban harmadik bajnokiját és negyedik tétmeccsét nyerte meg hazai pályán a DAC, amely Vida góljával 1:0-ra nyert az aranyosmaróti ViOn ellen a labdarúgó Fortuna Liga 19., utolsó őszi fordulójában.

Két jó formában lévő csapat találkozott, a DAC az új stadionjában százszázalékos mérleggel büszkélkedhetett, az aranyosmarótiak pedig utóbbi három bajnokijukat megnyerték, Juraj Jarábek visszatérése óta megállíthatatlanok voltak.

A hazaiaknál sérülés miatt hiányzott Brašeň, Kwin és Pačinda, Michalík pedig eltiltás miatt nem játszhatott. Így László Csaba ismét szolgált egy meglepetéssel – sokan azt várták, a védelem tengelyébe Ljubicicot húzza hátra, de a horvát légiós maradt a középpályán, középhátvédként pedig a kezdőcsapatban kapott helyet Szépe János.

A sárga-kékek kezdték jobban a meccset, több ígéretes akciót vezettek a széleken, de az egykori DAC-kapus, Pavel Kováč mindig jól helyezkedett.

A 25. percben megszületett a DAC vezető gólja, Zsivkovics futott fel a jobb oldalon, középre adott, Szarka még lemaradt a labdáról, de a balról érkező Vida a hálóba bombázott – 1:0. A magyarországi támadónak ez volt a harmadik bajnoki gólja a szezonban.

A második félidő elején egy szöglet után ismét Kováč brillírozott, Ljubicic fejesét fogta meg. Az 58. percben azonban a másik oldalon Orávik szöglete után Karlík kemény fejesét már sokan bent látták, de a kapu mellé ment. Később Orávik próbálkozott lövéssel, de az is mellészállt. A 86. percben Sarr végleg eldönthette volna a meccset, már a kapust is elfektette, de egy védő mentett a gólvonal előtt.

Így maradt az 1:0, a DAC fiatal kapusa, Matej Slávik másodszor zárt kapott gól nélkül egy meccset. „A srácok parádésan védekeztek, a nulla nem csak az én érdemem, hanem az egész csapaté. A szurkolók is fantasztikusak voltak, ez az eredményeken is látszik” – mondta Slávik.

A hangulatot a csapatkapitányi karszalagot viselő Szarka Ákos is kiemelte. A magas csatárt a megbeszéltek szerint a második félidőben lecserélték, mert sérüléséből visszatérve még nem bírna végigjátszani egy meccset. „Ősszel sajnos nem sokat játszottam, de szerencsére az idény végére belejöttünk. Vártuk már nagyon, hogy átadják a stadiont, tudtuk, hogy itthon erősek vagyunk, és bárkit legyőzhetünk” – jegyezte meg Szarka.

Ezúttal a ViOn lett az „áldozat”, amely tetszetősen focizott Juraj Jarábek irányításával, és bár megszakadt a győztes sorozata, ha így folytatja, akkor tavasszal el fog kerülni a kiesőzónából. „Megérdemelten nyert a DAC. Kihasználták a hibánkat, a kapott gól után már hiába játszottunk agresszívebben, a rögzített helyzeteket nem tudtuk gólra váltani” – mondta az aranyosmarótiak szakvezetője.

A DAC-ot irányító László Csaba elégedett lehetett a mérkőzés után, de annyit azért megjegyzett, csatáraiból hiányzik a „gyilkos ösztön”, ezért nem tudták hamarább eldönteni a meccset. A szurkolókról pedig csak szuperlatívuszokban beszélt: „Nem akarom megsérteni a többi csapatot, de egyértelmű, hogy a DAC-nak vannak a legjobb drukkerei!”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?