Történelmi zsák

Los Angeles. Lisa Leslie, a WNBA-bajnok Los Angeles Sparks centere kedden, a Miami Sol elleni mér-kőzésen belevágta a gyűrűbe a labdát, s ezzel ő lett az első női kosaras, aki profi meccsen zsákolt.

Los Angeles. Lisa Leslie, a WNBA-bajnok Los Angeles Sparks centere kedden, a Miami Sol elleni mér-kőzésen belevágta a gyűrűbe a labdát, s ezzel ő lett az első női kosaras, aki profi meccsen zsákolt.

A 30 éves, 195 centis játékos az első félidő befejezése előtt 4 perc 44 másodperccel gyors indítást kapott Latasha Byearstől, és senkitől sem zavartatva, fél kézzel bezsákolta a labdát. A hatodik éve működő WNBA történetében ez volt az első eset, hogy valaki éles meccsen zsákolt.

A meccset különben 83:72-re elveszítette a Sparks, de ebben az esetben ez senkit sem érdekelt. Leslie 13 ponttal és 8 lepattanóval fejezte be a meccset. Néhány héttel ezelőtt, a WNBA All-Star mérkőzés előtt, a bemelegítés során már háromszor is zsákolt a Los Angeles-i center, de a mérkőzésen nem volt alkalma, hogy bemutassa tudományát.

Az első nő, aki bármilyen kosárlabdameccsen a gyűrűbe húzta a labdát, Georgeann Wells volt. A West Virginia University 201 centis játékosa 1984. december 21-én vitte véghez a történelmi mutatványt, majd később háromszor megismétlete, mindannyiszor NCAA-mérkőzésen, azaz főiskolai összecsapáson. A második zsákoló hölgy a North Carolina Egyetem játékosa, Charlotte Smith volt 1994-ben, s ebben az az érdekes, hogy Smith kisasszony mindössze 183 centi magas! Michelle Snow, a Houston Comets 195 centis újonca még egyetemista korában, a Tennesse játékosaként három ízben zsákolt hivatalos mérkőzésen. A gyűrű hivatalos magassága 10 láb, azaz 305 centiméter.

Sheryl Millerről – Reggie Miller nővéréről – az a legenda járta a nyolcvanas évek derekán, hogy ő is tudott zsákolni, jóllehet csupán 184 centi magas volt. A hetvenes évek elején – bár mérkőzésen nem nyert bizonyítást – többen eskü alatt vallották, hogy a magyar Molnár Ágnes, a legendás „Maca”, a KSI 178 centis(!) üdvöskéje is képes a gyűrűbe húzni a labdát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?