Tomi Kiddel célozza meg Tokiót

Háromszori nekifutásra sem tudta legyőzni Tomi Kid védencét, s ez rádöbbentette, ha többet akar, neki is Kid tanítványai közé kell tartoznia.

Háromszori nekifutásra sem tudta legyőzni Tomi Kid védencét, s ez rádöbbentette, ha többet akar, neki is Kid tanítványai közé kell tartoznia. Az alsószeli Csemez András három éve a galántai KO Box Club tagja, s a közelmúltban bronzérmes lett az U18-as Eb-n.

Nem akármilyen ajándékot kapott az edzőjétől: egy robogót. „Minden védencemnek van robogója, Bandi már kinőtte az övét, kapott egy nagyobbat” – magyarázza Kovács Kid Tamás, aki éppen tanítványai miatt gondolkozik a visszavonuláson. Addig ugyanis, amíg ő maga profi bokszoló, az amatőr küzdelmek során nem állhat a ring mellett. „A bulgáriai Eb alatt folyamatosan kapcsolatban voltunk, Skype-on minden este beszéltünk, Tomival minden ellenfelem ellen felépítettük a taktikát. Mivel az Eb összes meccsét feljátszották videóra, meg tudta nézni az ellenfeleimet, és hasznos tanácsokat tudott adni – meséli az edző–versenyző kapcsolattartásáról Csemez Bandi, de hozzáteszi, mégis az az igazi, ha az edző ott állhat a ringsaroknál. – Akik kint voltak velem, azokat az edzőket nem is ismerem, és ők sem ismernek engem.”

Tomi Kid és a tanítványa között teljes a bizalom és a megértés. Csemez korábban egy másik klubban bokszolt Galántán, de szeretett volna átkerülni a KO Box Clubba. „Az edzőm nem akart elengedni, egyre csak azt hajtogatta, hogy meg kell vernem Tomi tanítványát, Mészáros Filipet. Háromszor bokszoltunk együtt, kétszer döntetlen lett, egyszer pedig megvert. Akkor már tudtam, ha valamit el akarok érni, át kell mennem Tomihoz. Nála sokkal jobb színvonalú edzések vannak, mint akárhol máshol” – idézi fel az öt évvel ezelőtti eseményeket Csemez. Elmondása szerint Tomi Kid szigorú edző, de tudja, mikor kell keménynek lenni, és mikor kell simogatni. „Nagyon tud nevelni és motiválni. Akin látja, hogy viheti valamire, azt felkarolja” – mondja edzőjéről Csemez. Önkritikusan bevallja, az elején nem edzett akkora odaadással, mint kellett volna, ám később tudatosult benne, mint akar elérni.

„Szeretnék kijutni a tokiói olimpiára, ez a hosszú távú cél – jelenti ki eltökélten a fiatal bokszoló. – De az őszi moszkvai korosztályos vb-n is szeretnék jó eredményt elérni.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?