Tokody Tibor tetszett Dortmundban

A múlt héten Tokody Tibor három napot edzett a Bundesliga egyik legnépszerűbb, legmagasabb nézőszámmal rendelkező klubjánál, a Borussia Dortmundnál.

Az Újpest labdarúgójával a BVB szakmai stábja, élén a vezetőedző Matthias Sammerrel, egyértelműen elégedett volt, ám Tokody nem akarja elkiabálni dortmundi szer-ződését, már csak azért sem, mert sorsa csak a német pontvadászat őszi idényének végeztével, azaz nyolc nap múlva dől el.

Hogyan fogadták a BVB-nél?

Barátságosan. Nagyon korrekt volt mindenki, ami megkönnyítette a helyzetemet, jóllehet, a pályán azért megváltozott a helyzet.

Miben nyilvánult ez meg?

Például abban, hogy nekem nem nagyon passzoltak. De megesett az is, hogy az egymás közti játékban, egy kapusról kipattanó labdát éppen a hálóba vágtam volna, ám csatártársam, Heiko Herrlich is inkább rárajtolt a lasztira, és becsúszva elrúgta előlem, persze a kapu mellé. Azonnal rájöttem, arrafelé kegyetlenül félti a helyét mindenki, ragaszkodnak a megszerzett pozíciójukhoz. Nem feltétlenül kritikaként mondom ezt, csak nekem furcsa volt, mivel nem ehhez szoktam hozzá Magyarországon.

Mathias Sammer milyen feladatokkal bízta meg a játék során?

Semmilyennel, sőt, éppen azt mondta, nincs kötött feladatom, szabadon futballozhatok csatárként. Jól is éreztem magam a pályán, s igyekeztem önzetlenül játszani.

Milyen visszajelzéseket kapott a háromnapos látogatás végén?

Csupa jót, ám ez még nem jelent semmit. Mindenesetre az egykori német szövetségi kapitány, Horst Köppel, a Dortmund jelenlegi szaktanácsadója kijelentette, a maga részéről mindent elkövet a szerződtetésemért.

Ez azért nyilván jelent valamit.

Maradjunk annyiban, hogy nem akarom elkiabálni a dortmundi szerződésemet. Persze örülnék, ha létrejönne, mert ezzel az Újpest anyagi gondjain is enyhíthetnék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?