Tavasszal szárnyalnak a nagyabonyiak

Az utóbbi hetekben szárnyalnak a nagyabonyiak, akik tavasszal öt bajnokijukon tizenöt ponttal gyarapították a gyűjteményüket, és immár a tabella negyedik lépcsőfokáról várják a pontvadászat folytatását a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában.Nagyabony.

Az utóbbi hetekben szárnyalnak a nagyabonyiak, akik tavasszal öt bajnokijukon tizenöt ponttal gyarapították a gyűjteményüket, és immár a tabella negyedik lépcsőfokáról várják a pontvadászat folytatását a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában.

Nagyabony. Simon Gyula játékosedző védencei ezúttal újabb, immár harmadik régióderbin diadalmaskodtak a tavaszi idényben, vendéglátóként az illésházaiakat győzték le 2:1 arányban. A párharc előtt sokan emlegették a nagyabonyiak őszi csúfos kudarcát, az illésházaiak otthonában elszenvedett súlyos (3:9) vereséget. „Okultunk az őszi botlásokból. Nem tekintünk a múltba, sokkal inkább a mára koncentrálunk, a jövőre fókuszálunk” – nyilatkozta a meccs előtt Varga Tibor, a nagyabonyiak klubelnöke. „Az ellenfél a téli holt idényben erősített, már más súlycsoportba tartozik. Ahogy azt az eredményei is igazolják, komolyan kell őket venni” – minősítette a hazaiak erejét Lelkes Tibor, az illésházaiak klubelnöke. Igazat mondott. A hazaiak már a 20. percben 2:0-ra vezettek. „Ahogy azt a párharc előtt megbeszéltük, lerohantuk ellenfelünket. Támadófocival megleptük a jó játékerőt képviselő illésházaiakat, s a játék képe alapján megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Tavaszi sikereink hátterében elsősorban a fiúk taktikai fegyelmezettsége, akaratereje áll. Mindenki teszi a dolgát, a vezetők, a játékosok egyaránt. Természetesen nőtt védenceim önbizalma, jó a hangulat az öltözőben, az edzéseken. Leegyszerűsítve akár azt is mondhatom, hogy a tavaszi idény első harmadában minden összejött” – nyilatkozta a remekbe szabott idénykezdés legfontosabb összetevőiről Simon Gyula, a hazaiak sikerkovácsa, aki ezúttal elejétől a végéig a pályán tüsténkedett, s egy ziccert elpuskázott.

A 2:1-s hazai győzelemmel végződött összecsapás a mezőny két legjobb góllövőjének, a rutinos hazai Miklós Imre és az illésházai Anton Barčák minipárbaja is volt. Ezúttal Miklós Imre volt az eredményesebb, egy találattal járult hozzá övéi sikeréhez és immár tizennégy gólnál tart. S bár a szomszédos hodosiak is hazai környezetben játszottak, a nagyabonyi pályáján 350 (!) néző sereglett össze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?