Tarolhatnak az úszók az Év sportolója-gálán

A kazanyi vizes vb-n aranyérmes Cseh László és Hosszú Katinka is bekerült a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hagyományos szavazásán.Budapest. A győztest a ma 19.30-kor kezdődő, immár 58.

A kazanyi vizes vb-n aranyérmes Cseh László és Hosszú Katinka is bekerült a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) hagyományos szavazásán.

Budapest. A győztest a ma 19.30-kor kezdődő, immár 58. Év sportolója-gálán hirdetik ki a Nemzeti Színházban.

Szöllősi György, a szavazást kiíró MSÚSZ elnöke elmondta, hogy 279 voks alapján alakult ki a sorrend. A férfiaknál a vívó Imre Géza és az autóversenyző Michelisz Norbert, míg a nőknél a kajakos Kárász Anna, illetve a síelő Miklós Edit került még az első háromba.

A csapatok versengésében a divízió I/A-s világbajnokságon a sportági elitbe feljutott férfi-jégkorongválogatott, a 44 év után Európa-bajnokságra készülő férfi-labdarúgóválogatott, illetve a 28 év után kontinensviadalon szerepelt női röplabda-válogatott között dől el a cím. Az edzők és a szövetségi kapitányok összevont kategóriájában Dárdai Pál, Plagányi Zsolt és Shane Tusup került a háromba.

Külön kategóriában „mérkőznek meg” a labdarúgók, 2015 legjobb játékosa a Böde Dániel, Király Gábor, Nikolics Nemanja hármasból kerül ki. Díjat kap az év góljának szerzője is, Böde és Németh Krisztián mellett Priskin Tamás a harmadik jelölt a magyar–norvég Eb-pótselejtezőn szerzett találatával.

A gálán két életműdíjat is átadnak, az egyiket a Magyar Labdarúgó-szövetség, a másikat pedig az MSÚSZ. Utóbbi nyertesét be is jelentették, minden idők egyik legeredményesebb edzője, a kolozsvári születésű Károlyi Béla lesz a kitüntetett. Az Egyesült Államokban élő tornaedzői tanítványai kilenc olimpiai bajnoki címet nyertek.

A díjakat többségében olyan egykori kiváló versenyzők, edzők adják át, akik az elmúlt évtizedek során maguk is szerepeltek a díjazottak között. Szerepet kap például a kétszeres paralimpiai bajnok Pásztory Dóra, vagy a háromszoros olimpiai bajnok öttusázó Balczó András, továbbá a férfi-vízilabdaválogatottat szövetségi kapitányként sorozatban háromszor olimpiai aranyéremre vezető Kemény Dénes.

Szöllősi elmondta, terveik szerint minél több korábbi győztes is részt vesz majd a gálán, míg az élőben közvetítő M4 Sport kihelyezett stúdiójában szólaltatja majd meg a nyerteseket. A műsorban kulturális programok is szerepelnek, a tánc, a cirkusz és a könnyűzene világából is érkeznek fellépők. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?