Talmácsi győzött

San Marino |

<p>A 125 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor fölényesen diadalmaskodott a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján, vasárnap Misanóban. Az Apriliával versenyző vb-címvédő magyar motoros mögött a brit Bradley Smith lett a második és az olasz Simone Corsi a harmadik. Talmácsi Gábor, aki sikerével ismét harmadik a vb-pontversenyben, pályafutása nyolcadik futamgyőzelmét szerezte meg. Talmácsinak remekül sikerült a rajtja, megtartotta első helyét, mögötte Bradley Smith és Nicolas Terol robogott, s a magyar már az első kör végén közel fél másodperces előnyt szerzett.</p>

A brit Scott Redding, aki szintén az első sorból, a negyedik helyről rajtolt, gyorsan befejezte a misanói viadalt, miután a harmadik körben nagyot bukott. Eközben a magyar tovább növelte előnyét 0.802 mp-cel vezetett Smith és 2.639-cel Terol előtt. Az ötödik körben egyre jobban meglépett az üldöző bolytól Talmácsi és Smith, már közel 5 mp volt az előnyük a többiekkel szemben, amely a tizedikben már majd nyolc (!) mp volt.

A magyar ugyanakkor képtelen volt lerázni üldözőjét, a mindössze 17 esztendős britet, aki a féltávnál kihasználta Talmácsi kisebb hibáját és az élre állt, így a címvédő üldözöttből üldözővé vált. Kilenc körrel a zárás előtt a pontversenyben éllovas francia Mike di Meglio megcsúszott és hatalmasat esett, de a saját lábán hagyta el a pályát, Talmácsi pedig visszavette a vezetést a brit sihedertől. Folytatódtak a bukások: ezúttal a német Stefan Bradl csúszott ki. Ő volt a 16. "elbukott" motoros. Öt körrel a leintés előtt a vb-címvédő magyar klasszis magabiztosan, több mint egy mp-cel vezetett Smith, és majd 11 mp-ces előnye volt az üldözőkkel szemben. A hajrában pedig már nem változott a helyzet az élen. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?