Szlovákia kiesett, a mai meccsnek nincs tétje

<p>Minszk. A szlovák jégkorong-válogatott nem jutott be a negyeddöntőbe a Fehéroroszországban zajló világbajnokságon, függetlenül a dánok elleni utolsó csoportmeccs eredményétől.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Tavaly Helsinkiben is hasonló helyzetben volt a szlovák válogatott a vb-n: a legjobb nyolc közé jutása a többi meccs eredményétől függött. Akkor minden Šatanék várakozásai szerint alakult, idén Minszkben viszont már az első két „érdekelt” mérkőzés rosszul végződött. A csehek vasárnap este 1:0-ra legyőzték Norvégiát, míg Franciaország tegnap délután 6:2-re Dániát, így a szlovákok már sem Jágrékat, sem a gallokat nem előzhetik meg az A csoport tabelláján (Kanada és Svédország már korábban biztosította negyeddöntős helyét).

„A továbbjutáshoz egy jó adag szerencse is kellett volna. Ez nem jött össze, de nem szólhatunk semmit, mert korábban mi is pozitívabb irányba befolyásolhattuk volna a történéseket. Mi pedig csak bonyolítottuk a dolgot a franciáktól elszenvedett vereséggel” – nyilatkozta Tomáš Tatar, a szlovákok fiatal támadója.

A mai (15.45), immár tét nélküli meccs összességében a 12. dán–szlovák párharc lesz, eddig hétszer a szlovákok, négyszer az északiak nyertek. Legutóbb két éve találkozott a két csapat, az akkori felkészülési meccseken a dánok győztek (3:1, 4:3), akik a 2010-es vb-re is szívesen emlékeznek, amikor 14 perc alatt (6:0) elintézték az ellenfelet. „Ez rossz emlék. Főleg az elején kell odafigyelnünk a dánok ellen, hogy ilyesmi ne ismétlődhessen meg” – jegyezte meg Richard Pánik, aki négy éve is ott volt a szlovák válogatottban. Szerinte a csapatot nem fogja befolyásolni, hogy már nem juthat tovább a csoportból. „Még ha a szezon utolsó meccse is lesz, mindent ki kell adni magunkból” – jelentette ki Pánik.

A dánok idén felemásan teljesítenek a vb-n: a norvégoktól, a svédektől és Kanadától sima vereséget szenvedtek, az olaszokat viszont könnyedén legyőzték, a cseheket pedig történetük során először sikerült két vállra fektetniük. „A csehek elleni győzelmük megmutatta, hogy veszélyes csapat az övék. A keretükben négy NHL-es hokis van. Hasonló a stílusuk, mint a svédeknek, jól tartják a korongot és jól korcsolyáznak” – mondta Juraj Mikúš, a szlovákok támadója.

Vladimír Vůjtek, a válogatott szövetségi kapitánya éppen ezért a gyorsaság fejlesztésére helyezte a hangsúlyt a tegnapi edzésen, Šatanék házi gyorskorcsolyaversenyen is részt vettek váltóban. „Ez volt az utolsó gyakorlások egyike, ezért kicsit színesíteni akartuk, hogy a fiúk jobb kedvvel várják a meccset – mondta Vůjtek, aki csalódásként értékeli a vb-szereplést. – Viszont tisztában voltunk vele, milyen csapattal jöttünk Minszkbe, amely a franciák elleni meccs 11 percét leszámítva képességeinek megfelelően teljesített.” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?