Szerbia visszavágott, Madarasék ezüstérmesek

<p>A magyar férfi-vízilabdaválogatott ezüstérmesként zárta a budapesti Európa-bajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 12:7-re kikapott a címvédő szerb csapattól.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A 2012-es Európa-bajnok szerb és a 2013-as világbajnok hazai együttes a margitszigeti Eb-n már találkozott, a csoportmeccsen a magyarok nyertek 8:6-ra. Ez azért is volt fontos, mert az utóbbi évtized világversenyein többnyire a szerbek kerültek ki győztesen a párviadalokból – ahogy az Eb- döntőben is.

A második negyedre eldőlt

Az első negyedben még „csak” 3:1-re vezetett Szerbia, de a második játékrészben nagyon beindult a balkáni csapat, amely a magyarokkal szemben magabiztosan használta ki emberelőnyös helyzeteit. 6:1-es szerb vezetésnél Nagy Viktort Decker Attila váltotta a magyar kapuban, de az ötgólos különbség – rövid periódusokat leszámítva – állandósult. Magyarország végül 12:7-re kikapott, és elszenvedte első vereségét a kontinenstornán, így ezüstérmes lett.

A szerbek az utolsó hét Eb-ből ötöt megnyertek, a magyarok utoljára 1999-ben voltak aranyérmesek, másodikként pedig 2006-ban végeztek ezt megelőzően.

Benedek: pozitív

az összkép

„Köszönjük az országnak, hogy ennyire szerettek minket ebben a két hétben – kezdte értékelését Benedek Tibor szövetségi kapitány. – Annak ellenére, hogy sajnálom nagyon a mai vereséget, azért nehéz egy tornát veretlenül megnyerni. Az emberelőnyünk és az emberhátrányunk sem működött ma úgy, mint eddig, ennek ellenére az utolsó pillanatig küzdöttünk.”

A szakvezető szerint a szerb csapat azért nagyon jó, mert nincs benne gyenge játékos, ráadásul ezen az estén azok is nagyon jók voltak, akik máskor egy kicsit halványabbak. „Amikor minden lövésük sikerül, abból nehéz visszaállni, és így kicsúszott a meccs a kezünkből már a második negyedben. Talán ha az első negyedben lövünk még egy-két gólt, akkor a szerbek kezdtek volna el idegeskedni” – tette hozzá Benedek, majd úgy folytatta: a tavalyi világbajnoki címtől eltekintve is abszolút pozitívan értékeli a csapattal végigdolgozott elmúlt két évet, amelynek méltó lezárása volt a margitszigeti Eb.

Fantasztikus szurkolók

„Úgy játszottam, mintha ez lenne életem utolsó meccse. Így alakult – mondta Decker Ádám. – Büszkék lehetünk arra, amit ezen a tornán mutattunk, emelt fővel hagyhatjuk el az uszodát. Nem tudok olyat mondani, amit ne tettünk volna meg február óta azért, hogy itt aranyat nyerjünk.”

Ezt a minden találkozón fantasztikus hangulatot teremtő drukkerek is így érezték, akik nagy ünneplésben részesítették a magyar válogatottat.

„Nagyszerű volt látni ezt a rengeteg embert, de még szebb lett volna, ha megnyerjük az Európa-bajnokságot. Ez nem történt meg, a szerbek egyszerűen jobbak voltak. Amikor elkezdtük a munkát, tudtuk, hogy ők előttünk járnak, és két elvesztett döntő után azt mondhatjuk, hogy ez valóban így van, nagyszerű a csapatuk. Ettől függetlenül nem tudom leplezni: nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta Varga Dániel, akinek testvérét, Varga Dénest választották a torna legértékesebb játékosának. (MTI, waterpolo.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?