Szabicsot várta volna a nyolcaddöntőben

Prága. Kirobbanthatatlan a Sparta kezdőcsapatából. Ha 4-2-3-1-es felállásban lépnek pályára a prágaiak, akkor a cseh bajnokság legdrágább játékosa, Igor Gluscsevics helyett Libor Sionkót kell keresnünk csatárposzton.

Prága. Kirobbanthatatlan a Sparta kezdőcsapatából. Ha 4-2-3-1-es felállásban lépnek pályára a prágaiak, akkor a cseh bajnokság legdrágább játékosa, Igor Gluscsevics helyett Libor Sionkót kell keresnünk csatárposzton. A 26 esztendős, vítkovicei nevelésű futballista fiatal kora ellenére a csapat egyik legrutinosabb tagja: 1999-ben került a Spartához, s azóta 42 európai kupamérkőzésen lépett pályára – többször csak Poborský (61) és a veterán Němec (47).

Ki-ki meccs a Lazio ellen, továbbjutással a végén. Az első benyomások?

Élveztem a játékot, mert végig nyílt sisakkal játszott mindkét együttes, és hol az egyik, hol a másik csapat előtt adódott gólhelyzet. A végén a szerencse – szerencsére – mellénk állt, hiszen húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt szereztük a sorsdöntő gólt. Fantasztikus érzés most Sparta-játékosnak lenni.

Rómában 2:2-es döntetlen született, most pedig győzni tudtak a Serie A élcsapata ellen – csalódást okozott a Lazio?

Csalódásnak nem nevezném, főleg így, hogy továbbjutottunk. Azt el kell ismerni, hogy nagy iramban futballoztak, gyorsak voltak elől, de összességében semmivel sem leptek meg. Jók voltak, ahogy azt vártuk is, de az eredmény alapján mi még jobbak voltunk.

A szezon legfontosabb meccse volt ez a Sparta szempontjából – a klubvezetés nem ajánlott fel különleges prémiumot a meccs előtt?

A premizálási rendszer már a csoportmérkőzések előtt adott volt, és ezen a klubvezetés nem változtatott. De erre nem is volt szükség, egyrészt mert mindnyájan tudtuk, hogy az esetleges továbbjutás mit jelenthet a klub életében, másrészt pedig mert a Bajnokok Ligájában minden egyes mérkőzés óriási kihívás a játékosok számára.

A továbbjutáshoz azonban nem volt elég legyőzni a Laziót – a Besiktasnak is ki kellett kapnia. A meccs alatt tudták, hogy Gelsenkirchenben mi az állás?

Nem, még a félidei eredményt sem árulta el senki, de azért bíztunk a Chelsea-ben. Amikor a 90. percben lecseréltek, a kispadon mondták a többiek, hogy vezetnek az angolok, de a végeredményre még várnunk kellett.

Ha választhatna az ellenfelek közül, akkor a nyolcaddöntőben kivel találkozna a Sparta?

Ideális ellenfél lett volna pl. a Stuttgart, ha megnyerte volna a csoportját. A jelenleg ismert csoportelsők közül azonban nehéz választani. Mindenképpen olyan ellenfelet szeretnék, amelyik nem tartozik az abszolút élmezőnybe. A Juventus vagy az AC Milan biztosan attraktív a nézők szempontjából, de volt már alkalmam játszani a Real Madrid ellen, és egy hasonló élményről most szívesen lemondanék.

A Bajnokok Ligájában erőn felül teljesít a Sparta, a cseh bajnokságban viszont az őszi idény után hétpontos hátránnyal csak második a Baník Ostrava mögött, ráadásul a BL-továbbjutásnak köszönhetően tavasszal is sűrű lesz a program. Behozható a lemaradás?

A BL-ben már teljesítettük a kitűzött célt, tavasszal az elsőrendű feladat számunkra a bajnoki cím megvédése lesz. 14 forduló van még hátra, és akármennyire is játszik majd az őszihez hasonló remek formában a Baník, vagyunk annyira jó csapat, hogy megelőzzük.

Mikulás-napon ajándékokat osztogatott egy gyermekotthonban. Libor Sionko új oldala?

A Sparta több charitatív szervezettel is kapcsolatban áll, és amikor megszólítottak, hogy Karel Poborskýval együtt nem vennék-e részt ilyen akciókban, azonnal igent mondtam, már csak azért is, mert a tapasztalataim alapján sokkal több hasonló jellegű rendezvényre lenne szükség. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?