Štart: bravúr lenne a hatba kerülés

<p>Továbbra sem tűz ki nagy célokat maga elé az érsekújvári férfi-kézilabdaklub: az extraliga 1. fordulójában ma (18.00) a vágbeszterceiek otthonában pályára lépő Štartnál a tavalyi ötödik hely után ismét nagyon örülnének annak, ha a csapat az első hatban végezne.</p>

ELŐZETES

„Ha sikerülne a felsőházba kerülni, esetleg még a legjobb négy gárda részvételével zajló playoffba is becsúszni valahogy, az hatalmas bravúr lenne, de akkor sem történik semmi, ha ez nem jön össze, mert továbbra is a fiatalok csapatba építésén van a hangsúly” – nyilatkozta lapunknak Peter Sporni, az érsekújváriak trénere, aki már a felkészülési meccseken is lehetőséget adott az ifiknek.

Hat győzelem mellett öt vereség volt a Štart mérlege, a hazai csapatok mellett cseh gárdákkal is játszottak. „Összességében jól sikerült a felkészülés, a fiatalokon nagyon látszott, hogy bizonyítani akarnak, új játékosunk, Matúš Kocák is egyre jobban mutatkozik. Viszont ha 7-8 alapemberünkből valaki esetleg megsérül, nehéz lesz pótolni – jegyezte meg a magyarul kitűnően beszélő Sporni, aki az új idényben nem számíthat a Vágsellyére távozó Szapu Viktorra és az aktív játékkal felhagyó Juraj Verešre. – Idősebb kézilabdázóink sajnos kevés edzésen tudnak részt venni, de szükség esetén ők is besegítenek.”

A másik bizonytalan tényező pedig az anyagiak. „Lassacskán törlesztjük a még több évvel ezelőttről megmaradt adósságainkat. Sajnos továbbra sincs főszponzorunk, a költségvetésünk mintegy 70%-át a város biztosítja, reméljük, az önkormányzati választások után sem lehetetlenül el az érsekújvári kézilabda” – tette hozzá Sporni. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?