Slovan: csak az EL

<p>Szertefoszlottak a BL-csoportkörről szőtt álmok: a pozsonyi Slovan 3:0-ra kapott ki Boriszovban a BATE-től a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező playoffjának visszavágóján, ezzel a fehérorosz bajnok került be a legrangosabb kupasorozat csoportkörébe, az égszínkékek az Európa Ligában folytathatják.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A pozsonyi 1:1 után a már rendszeres BL- és EL-résztvevőnek számító BATE erősen kezdett otthon, a 14. percben Rodionov a kapufát találta el. Ezután figyelmesebben védekeztek az égszínkékek, de a 41. percben ismét lyuk támadt a védelmükben, amit Gordejcsuk könyörtelenül büntetett – 1:0. A pozsonyiaknak óriási egyenlítési lehetőségük volt az 53. percben, előbb Fořt, majd Gorosito ziccerét védte a hazaiak kapusa. František Straka, a Slovan vezetőedzője kétszer is gólnak örülve emelte a kezét, aztán összeroskadva a tenyerébe temette az arcát. A 79. percben Soumah összeszedte a második sárga lapját, tíz emberrel fellazult a Slovan védelme, amit a 84. percben Krivec ki is használt – 2:0. Az összetört égszínkékeknek egy perccel később Rodionov adta meg a kegyelemdöfést – 3:0.

„A BATE megérdemelten lépett tovább – nyilatkozta František Straka. – Mindent megtettünk, harcoltunk az utolsó percig, de az első meccs volt a döntő. Akkor megvoltak a helyzeteink, hogy nyerjünk.”

Róbert Vittek kiemelte, az Európa Liga-szereplésnek is örülni kell: „Most nagyon csalódottak vagyunk, de így is érdekeltek vagyunk az európai kupaporondon, és ezt meg kell becsülnünk.” (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?