Sivatagi karambol

Abu Dzabi. Ma kezdődnek a nyolcaddöntő mérkőzései a húsz éven aluliak labdarúgók világbajnokságán. Szlovákia két győzelemmel (a házigazda Egyesült Arab Emírségek és Panama ellen) és egy vereséggel (Burkina Faso 0:1) csoportmásodikként jutott tovább, s a legjobb tizenhat között kedden Brazília lesz Halenárék ellenfele.

Abu Dzabi. Ma kezdődnek a nyolcaddöntő mérkőzései a húsz éven aluliak labdarúgók világbajnokságán. Szlovákia két győzelemmel (a házigazda Egyesült Arab Emírségek és Panama ellen) és egy vereséggel (Burkina Faso 0:1) csoportmásodikként jutott tovább, s a legjobb tizenhat között kedden Brazília lesz Halenárék ellenfele. A brazilok csupán egyszer győztek a csoportkörben, Csehországgal 1:1-es döntetlent játszottak, az ausztráloktól pedig 3:2-re kikaptak. Meglepetés, hogy a csoportküzdelmeket csak három európai csapat „élte túl”, a szlovákok, a németek, az angolok; a csehek azonban kiestek. Peter Polák, a szlovák válogatott edzője tegnap ünnepelte ötvenedik születésnapját, s elmondása szerint már a továbbjutás is szép ajándék volt számára, de még jobban örülne annak, ha védencei sikerrel vennék a következő akadályt is, és Brazíliát legyőzve a negyeddöntőbe jutnának. „A világbajnokság színvonala sokkal magasabb, mint az Európa-bajnokságé volt – árulta el Polák, aki a tavalyi, U19-es Eb-n bronzérmet szerzett a szlovák csapattal. – Olyan ellenfelekkel játszhatunk, amelyek az európaitól merőben más játékfelfogásban futballoznak. A látottak alapján külön kiemelném a rendkívül fegyelmezett koreaiakat vagy az egészpályás letámadást alkalmazó argentinokat, akik a viadal első számú esélyesei.”

A szlovák válogatott a hétvégén egy kiránduláson vett részt, a szervezők a világbajnokság résztvevői számára egy tipikus beduin-jellegű települést építtettek a sivatagban, ahol a játékosok a tevegelést és a „sandboardingot” (homokdeszkázást) is kipróbálhatták. A legnagyobb népszerűségnek azonban egy rögtönzött rali örvendett, amire a trencséni Milan Ivana kis híján ráfizetett: terepjárójával egy homokdűnének ütközött, az első lökhárító leszakadt, a kocsi pedig megfeneklett a homokban. „Egy ideig a homok fogságában voltunk, de szerencsére idejében értünk jött a segítség” – számolt be nem mindennapi sivatagi kalandjáról a fiatal csatár.

A NYOLCADDÖNTŐ MŰSORA

Ma – 15.00: Japán–Dél-Korea, Argentína–Egyiptom; 18.00: Burkina Faso–Kanada, USA–Elefántcsontpart.

Holnap – 15.00: Brazília–Szlovákia, Paraguay–Spanyolország; 18.00: Ausztrália–Egyesült Arab Emírségek, ĺrország–Kolumbia.

Amennyiben a szlovák válogatott továbbjut, a negyeddöntőben a Japán–Dél-Korea mérkőzés győztesével találkozik december 12-én. Az elődöntőket december 15-én, a döntőt pedig december 19-én rendezik majd. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?