Sima siker Japán ellen

A magyar válogatott 31:21-re legyőzte a japán csapatot a dániai női kézilabda-vb csoportkörének utolsó fordu- lójában, de az csak lapzárta után dőlt el, megszerezte-e a csoportelsőséget is.Magyarország eddig mindig legyőzte Japánt, és most is egyértelműen uralta a mérkőzést Németh András szövetségi

A magyar válogatott 31:21-re legyőzte a japán csapatot a dániai női kézilabda-vb csoportkörének utolsó fordu- lójában, de az csak lapzárta után dőlt el, megszerezte-e a csoportelsőséget is.

Magyarország eddig mindig legyőzte Japánt, és most is egyértelműen uralta a mérkőzést Németh András szövetségi kapitány együttese.

Az első három percben a japánoknál volt az előny, utána viszont érvényesült a papírforma. Felpörgött a magyar csapat, emberelőnyt harcolt ki, és a 8. percre 6:2-re ellépett. Az ázsiai gárda szakvezetője időt kért, de nem volt ellenszere a sokkal erősebb és magasabb magyarokkal szemben. Átlagban minden japán gólra hárommal válaszolt a Németh-csapat. Ez az arány akkor romlott le, amikor a kapitány a biztos vezetés tudatában időt kért, majd több poszton cserélt.

A szünetben 17:11 volt az állás, a folytatásban beállt a 198 centiméteres Planéta, aki minden ellenfelénél két-három fejjel magasabb volt, így könnyedén került helyzetbe. A 43. percben, 23:13-nál két számjegyűre nőtt a különbség, ekkor a japán szövetségi kapitány időt kért, hogy rendezze a sorokat. A záró tíz percben mindenki játéklehetőséget kapott, 31:21 lett a vége.

„Amit elterveztünk, nagyjából sikerült véghezvinni – értékelt Németh András. – Volt egy rossz 15 percünk, de előtte olyan előnyt szereztünk, hogy nem fért hozzá kétség, sima győzelmet aratunk.”

Ha Dánia lapzárta után legyőzte Montenegrót, Magyarország csoportelsőként várhatja a nyolcaddöntőt, amelyben vasárnap vagy hétfőn lép pályára.

Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából a nyolcaddöntőnek van a legnagyobb jelentősége, ugyanis a győztes egészen biztosan részt vehet majd márciusban kvalifikációs tornán. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?