Rybánsky újra a Podbeskidzienél

<p>Rybánsky László két hete szerződést bontott a Podbeskidzie Bielsko-Biala futballcsapatával, mert nem érezte jól magát a lengyel klubnál, bár rendszeresen védett. A 29 esztendős sókszelőcei származású kapusnál érdeklődtünk, hogy mi történt azóta – meglepő választ kaptunk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Sikerült már klubot találnia?

Igen. Biztosan nagyon meg fog lepődni, de másfél hét után visszamentem a Podbeskidzie Bielsko-Bialához. Pályafutásom során először történt meg velem, hogy visszatértem oda, ahonnan már egyszer eljöttem.

Mi történt, hogy visszatért a lengyel klubhoz?

Miután hazajöttem, a vágsellyei Duslo II. ligás együttesével edztem, és vártam az ajánlatokat. Két magyar élvonalbeli egyesület jelentkezett is, de még csak a tapogatózásnál tartottunk. Ezután felhívott Wojciech Bosecki, a Podbeskidzie elnöke, és kért, hogy menjek vissza, mert nagyon bízik bennem.

Mivel tudta meggyőzni a klubelnök? Korábban arra panaszkodott, hogy az edző nem kommunikál önnel, de aztán új tréner érkezett, akivel már nem volt gond. Mégis távozott.

Rossznak éreztem a légkört, de a klubelnök azt mondta, ha visszatérek, nem lesz semmi probléma. Hozzátette, hogy távozásom után két kapust is teszteltek, de egyiket sem szerződtetik, mert ő azt szeretné, ha legalább végigvédeném a májusban záruló bajnokságot. Eleinte nem vettem komolyan a sportvezetőt, ám egyre többször jelentkezett, és végül rábeszélt a féléves szerződés aláírására. Leszögezte, ha ezután is maradni akarok, akkor a nyáron hosszú távú megállapodást kötnek velem.

Mikor csatlakozott a csapathoz?

Múlt pénteken. Már azt hitték, hogy hitegettem őket, mert a vártnál jóval később, csak késő este értem oda. Másnap már indultam is az együttessel a törökországi edzőtáborba, ahol február 6-ig leszünk. Február közepén kezdődik a tavaszi idény, jelenleg az utolsó előtti helyen állunk, de bízom benne, hogy végül kiharcoljuk a bennmaradást.

Kedvezőbb szerződést kapott, mint a korábbi volt?

Igen, számomra kedvezőbbek a feltételek.

Már a családja is Lengyelországban van?

Egyelőre nem. Távozásomkor ugyanis visszaadtuk a bérelt lakást, és sok mindent eladtunk. A klubelnök jelezte, hogy segítenek lakást találni. Remélem, mihamarabb együtt lesz a család.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?