RÖVIDEN

Áprilisi és májusi nyugdíjak kifizetése
Pozsony. Az áprilisi és májusi ünnepek miatt a Szociális Biztosító módosítja a nyugdíjak kifizetésének időpontját.

Áprilisi és májusi nyugdíjak kifizetése

Pozsony. Az áprilisi és májusi ünnepek miatt a Szociális Biztosító módosítja a nyugdíjak kifizetésének időpontját. Az április 16-án esedékes nyugdíjakat egy nappal korábban, 15-én fizetik, az április 18-án esedékeseket 16-án hozza a postás, az április 20-án fizetendőket pedig 17-én. A május 8-án folyósítandó pénzt május 7-én kapják kézhez a nyugdíjasok. (TASR)

Aláírt ívek Csoóri Sándornak

Somorja. Ma délután öt órakor a csallóközi kisváros református templomában adják át Csoóri Sándornak azokat az íveket, amelyeken a szlovákiai magyar polgárok követelik, hogy a státustörvény módosításakor őrizzék meg a jogszabály eredeti célját és tartalmát. A magyar jogi norma védelmére a Kossuth-díjas költő, a Magyarok Világszövetségének volt elnöke indított néhány hete aláírásgyűjtést a Kárpát-medencében. (U)

Bojkottra szólítanak fel

Pozsony. „A mi nevünkben ne” polgári kezdeményezés arra bíztatja az ország lakosságát, hogy ne vásároljon amerikai és brit termékeket, amíg a háborús konfliktus véget nem ér. Eduard Chmelár, a kezdeményezés egyik vezetője szerint a bojkott következetes betartásával százmilliós kárt lehetne okozni az amerikai és a brit gazdaságnak. (TASR)

Magas az EU-csatlakozás támogatottsága

Pozsony. A legújabb felmérések szerint az EU-népszavazáson részt venni kívánók 83 százaléka igennel szavazna. A Szlovák Rádió médiakutató intézete szerint a megkérdezettek 77,6 százaléka menne el szavazni, 13 százalék maradna otthon. Életkorra lebontva a 18 és 24 év közöttiek támogatják a leginkább, végzettség szerint a diplomával rendelkezők között a legnépszerűbb a csatlakozás. Munkahelyi eloszlás szerint az állami szférában dolgozók kívánják leginkább az ország csatlakozását az Európai Unióhoz. (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?