RÖVIDEN

Új színfolt az autósportban
Pozsony. További versenyszámmal bővül a szlovák autósport. Áprilisban Eperjes mellett indul az Off Road Kupa, a hosszú távú terepautók versenyének első idénye.

Új színfolt az autósportban

Pozsony. További versenyszámmal bővül a szlovák autósport. Áprilisban Eperjes mellett indul az Off Road Kupa, a hosszú távú terepautók versenyének első idénye. A tavaly próbaképpen megrendezett futamok sikerén felbuzdulva ebben az évben már nemzetközi szintű megmérettetés vár a résztvevőkre. Csehországi hagyományokból kiindulva a Szlovák Off Road Klub (SORK) két géposztályban, 6 pályán indít futamot, köztük májusban Fülekkelecsény környékén. A rendezők szerint inkább a technikás pilótáknak kedvező terepet készítenek. Ľudovít Liška, a SORK elnöke szerint az elsődleges cél, hogy a nézők számára is érdekes látnivalóval szolgáló küzdelmek meghonosodjanak Szlovákiában. (sd)

Verekedő világbajnok

Athén. A korábban kiszabott három mellé további egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Christian Karembeu (Andrea Sklenářiková szlovák topmodell férje) az Olimpiakosz Pireusz francia labdarúgója, mert verekedett a PAOK Szaloniki elleni mérkőzésen. Az 1998-ban világbajnok, 32 éves középpályás a februári találkozó 87. percében előbb sértegette, azután lefejelte Okkaszt, majd megütötte a társa segítségére igyekvő Kafeszt, végül ismét Okkaszhoz fordult, s fojtogatni kezdte. – Sajnálatos ez az incidens, nincs rá mentség – ismerte el az esetet követően. Az első ítéletet egy sportbíró hozta meg, a „ráadásról” a szövetség fegyelmi bizottsága döntött. A futballista még így is örülhet, mert akár tíz mérkőzésre eltilthatták volna. (MTI)

Czukor újra indul Gyűgyön

Komló. Szombaton rendezik a 22. Gyűgyi Ötvenes nemzetközi gyaloglóversenyt. Az előzetes rajtlistán feltűnt Czukor Zoltán, a szám magyar kiválósága is. Túl a negyvenen mi késztette arra, hogy elinduljon? – kérdeztem telefonon a veterán versenyzőt. „Egyetlen indokom van, hogy újra elmenjek Gyűgyre: a jövő évi athéni olimpia. Már sokszor elmondtam, hogy életem a gyaloglás, s akárcsak szlovákiai barátom, Szikora Pali is negyven fölött tette le a lantot, úgy az én versenyzői pályafutásomba is belefér még Athén. Gyűgy egy állomás az olimpia felé, újra magyar bajnokság lesz. Rengeteget dolgoztam, de három hetet ki kellett hagynom, s ez hiányozhat. Mindent megteszek az újabb elsőségért, bár nem lesz könnyű dolgom, van egy fiatal nyíregyházi fiú, ő az esélyesebb. Szombaton 4:05 körüli időre számítok. A párizsi vb-szintidő azonos az olimpiaival, szerény 3:57 óra. Idén ezt szeretném teljesíteni.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?