RÖVIDEN

Forma–1: jövőre Senna-emlékév
Sao Paulo. Brazíliában jövőre emlékévet tartanak az egy évtizede halálos balesetet szenvedett Forma–1-es legenda, Ayrton Senna tiszteletére. A háromszoros világbajnok 1994. május 1-jén hunyt el a San Marinó-i pálya Tamburello-kanyarjában bekövetkezett baleset után.

Forma–1: jövőre Senna-emlékév

Sao Paulo. Brazíliában jövőre emlékévet tartanak az egy évtizede halálos balesetet szenvedett Forma–1-es legenda, Ayrton Senna tiszteletére. A háromszoros világbajnok 1994. május 1-jén hunyt el a San Marinó-i pálya Tamburello-kanyarjában bekövetkezett baleset után. Nővére, a Senna-alapítványt vezető Viviane országszerte rendezvényeket és koncerteket szervez. Az egykori sztár életét bemutató vándorkiállítás szülővárosa, Sao Paulo mellett Franciaországban, Németországban, Angliában, Olaszországban és Japánban is megtekinthető majd. (MTI)

Kanada: szétválik a jégtánckettős

Toronto. Tizenkét évi közös munka után decemberben elválnak útjai Shae-Lynn Bourne-nek és Victor Kraatznak. A világbajnok kanadai jégtánckettős a profi karrier felé kacsintgatott, de Kraatz úgy döntött, hogy másik párt választ. „Új utakat keresek – mondta a páros férfitagja. – Elérkeztem az életem egy olyan pontjához, amikor úgy érzem változásra, új kihívásokra van szükségem.” Döntésével Kraatz rendkívül elszomorította Bourne-t, akivel 1991 óta 10 kanadai bajnokságot nyert, és négy világbajnoki bronzérem után márciusban, Washingtonban vb-aranyéremmel tették fel a koronát közös pályafutásukra. „Nincs más hátra, nekem is új tapasztalatokat kell szereznem a jégen” – nyilatkozott a 27 éves Bourne. (MTI)

Elítéltek egy lengyel drukkert

Budapest. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal gyorsított eljárásban jogerősen egy évi – három év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélt egy vendégszurkolót, akit az október 11-i Magyarország–Lengyelország (1:2) labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt vett őrizetbe a készenléti rendőrség. A drukkert hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt ítélték el. A 27 éves lengyel állampolgárságú D. M. társaival harci alakzatokat felvéve csapott össze a készenléti rendőrséggel és az egyik intézkedő rendőrnek eltörte az ujját. Az eset kapcsán 9 lengyel szurkolót állítottak elő. A támadót mellékbüntetésként öt évre kiutasították Magyarországról. (MTI)

Indul az új Nissan Pickup

Budapest. A teljesen felújított és továbbfejlesztett Nissan Pickup nagyra törő tervekkel indul a január 1-jén kezdődő 26. Dakar-ralin. Az autó a legutóbbi viadalon mutatkozott be, s nem okozott csalódást: Ari Vatanen, a finnek legendás pilótája az 5. helyen ért célba a világ legtekintélyesebb maratoni raliversenyén. A Kis Sándor, Czeglédi Péter duó a 25. Dakaron a legjobb helyezést érte el a magyarok közül: a Nissan Pickuppal versenyző páros a 48. lett az összetett versenyben. A továbbfejlesztett változat hasonlít elődjéhez, de annál még erősebb, s jóval dinamikusabb. Erőforrása egy 3,5 literes VQ versenymotor. A 2004-es viadalra szánt modell tervezésekor az aerodinamikai körvonal fejlesztése mellett a magasabb végsebesség és a jobb látási viszonyok elérése volt a legfontosabb szempont. A Nissan célja: dobogós helyezés elérése a 2004-es viadalon. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?