Rossz pályák, elhalasztott rajt

Pozsony/Budapest. A kedvezőtlen pályaviszonyok miatt elhalasztották a szlovák és a magyar élvonalbeli futballbajnokság hétvégére tervezett tavaszi rajtját.
„Csütörtök délutánig úgy tűnt, hogy az eredeti tervek szerint megrendezzük a mérkőzéseket, ám este nagy mennyiségű hó lepte el a pályákat.

Pozsony/Budapest. A kedvezőtlen pályaviszonyok miatt elhalasztották a szlovák és a magyar élvonalbeli futballbajnokság hétvégére tervezett tavaszi rajtját.

„Csütörtök délutánig úgy tűnt, hogy az eredeti tervek szerint megrendezzük a mérkőzéseket, ám este nagy mennyiségű hó lepte el a pályákat. A klubok vezetőivel teljes egyetértésben döntöttünk a halasztás mellett. Úgy határoztunk, hogy a 19. forduló mérkőzéseire március 16-án és 17-én kerül majd sor. Az őszről elmaradt Trenčín–Petržalka találkozót március 10-én, a Trnava–Trenčín meccset pedig egy héttel később rendezik” – nyilatkozta Vladimír Wänke, a Ligabizottság elnöke.

A szövetség vezetőit meglepte, hogy több egyesület élesen bírálja a korai tavaszi rajtot, holott a klubok képviselői ellenszavazat nélkül jóváhagyták a február végi tavaszi kezdést. „Érthetetlen, hogy nálunk mindenki csak panaszkodik. A szomszédos országokban – Magyarországot kivéve – már javában futballoznak. Mire vártunk volna? Máshol is előfordul, hogy a mostoha időjárás miatt elmaradnak a mérkőzések, de ott senki sem csinál ebből problémát” – szögezte le Dušan Tittel, a szövetség főtitkára.

A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) versenybizottsága úgy döntött, hogy a kedvezőtlen pályaviszonyok és a klubok egyöntetű kérése miatt elhalasztja az élvonal hétvégi, idei első bajnoki fordulóját. Az Arany Ászok Liga elmaradt és soron következő fordulóinak időpont egyeztetésére hétfőn délelőtt kerül sor. A döntést Békéscsabán, Újpesten, Zalaegerszegen, a Hungária körúton és Sopronban is üdvözölték, noha utóbbi helyszínen a televíziós közvetítés miatt szerették volna, ha megrendezik a Fradi vendégjátékát, viszont a halasztás miatt legalább nem romlik tovább a pályák állapota, a vendégcsapatoknak pedig nem kell feleslegesen pénzt költeni az utazásra.

VÉLEMÉNYEK – Dajka László, a Sopron edzője: „Felkészültünk a Ferencvárosra, játékosaim pedig már nagyon várták, hogy végre tétmérkőzésen is pályára léphessenek.”

Egervári Sándor, az MTK mestere: „Ebben a helyzetben helyes döntés született. Sajnos a tél tartja magát, a pályánk katasztrofális állapotban van, még az edzéseket is alig tudjuk megoldani.”

Mészöly Géza, az Újpest szakvezetője: „Nagyon logikus döntés született. Nem olyan gazdag a magyar futball, hogy a klubok elutazzanak a találkozók helyszínére, s ott a játékvezető döntésére várjanak. ” (sz. z., mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?