Robert Gešnábel volt a főszereplő

<p>Vágsellye. 2:2-es eredménnyel zárult a liptóiak mátyusföldi vendégszereplése a II. labdarúgóliga felsőházában. Robert Gešnábel bizonyult a közepes színvonalú mérkőzés főszereplőjének, a csereként beállt vágsellyei középpályás egy találattal és egy gólpasszal járult hozzá csapata pontszerzéséhez.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Két sérült kulcsembere, a középhátvéd Ján Čirik és a csatár Szamir Nurkovics nélkül lépett pályára a Duslo, a nem teljesen egészséges Robert Gešnábel a cserepadon kapott helyet.

Bátran kezdtek a vendégek, majdnem góllal végződött az első akciójuk, ám a rutinos Papaj közelről mellé lőtt. Az első félidő közepén megszerezhették volna a vezetést a mátyusföldiek, Tomiš pontos beadása után Matics ötméteres fejesét a jól védő Macík bravúrosan hárította. A 36. percben gólt lőttek a liptószentmiklósiak, szögletett követően az elalvó hazai védők mellett Kucharčík közelről a hálóba bólintott – 0:1. Ezután a hazaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, de a vendégek kapusa a helyén volt.

A szünetben a 66 éves Takács Andrást köszöntötték a vezetők, a népszerű „Bandi” nagyon sokat tett a vágsellyei labdarúgásért. Előbb játékosként, majd edzőként. Nem csoda, hogy hatalmas tapsot kapott.

A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, de nagyobb helyzetig nem jutottak. Szabó 28 méteres szabadrúgását hárította Macík. Ladislav Molnár edző látva csapata meddő játékát pályára küldte Gešnábelt. A gyors és technikás futballista meg is hálálta a bizalmat. A csereként beállt játékos a 65. percben remekül kiugratta Lukáš Szabót, aki tíz méterről higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot – 1:1.

Nem sokáig ünnepelhettek a vágsellyeiek, mert gyors ellentámadás végén Ferenčík a hálóba lőtt – 1:2. Röviddel később a liptói Kurák eldönthette volna a három pont sorsát, ám ziccerhelyzetben, senkitől sem zavartatva a felső lécre fejelt. Ezután elkeseredetten rohamoztak a vendéglátók, még Kolmokov kapus is előre lopakodott. A 89. percben Rehák ívelést követően Gešnábel hat méterről fejjel átemelte a labdát Macík fölött, és kiegyenlített – 2:2. Röviddel a lefújás előtt Ferenčík egyedül tört kapura, de Kolmokov résen volt, és hárított.

„Igazságos eredmény született, dicséretet érdemlenek a vendégek, játékukon látszott, hogy nincs rajtuk lelki teher. Védenceim viszont nem tudnak tiszta fejjel focizni, mert a klub közgyűlése után nagy a bizonytalanság, a futballisták nem tudják, mi lesz velük – mondta lapunknak a mérkőzés után Ladislav Molnár, akinek 3 találkozóra szóló eltiltását egy mérkőzéssel megrövidítette a fegyelmi bizottság. – Problémáik vannak a játékosaimnak, hogy milyenek, ezt nem akarom részletezni, de komoly dolgokról van szó. Kemény embernek tartanak, aki sok mindent megélt, de ilyet még nem. A szememben futballistáim hősöknek számítanak. Ezek után nehéz értékelnem a meccset…”

Molnár liptószentmiklósi kollégája, Juraj Sabol így értékelte az összecsapást: „A meccs előtt szívesen kiegyeztem volna az egy ponttal, most viszont kicsit csalódott vagyok. ”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?