Rémálom lett Švajda álmából

Elsőszámú esélyessé léptették elő az afrikai futók nélküli mezőnyben. Előtte napokig azt hajtogatta a média, ő lehet az első a célban. Aztán mégsem Švajda Gábor nyerte a 11. pozsonyi ČSOB Marathont. Csak ötödik lett.Napok elteltével jelentkezett, amikorra már feldolgozta magában a történteket.

Elsőszámú esélyessé léptették elő az afrikai futók nélküli mezőnyben. Előtte napokig azt hajtogatta a média, ő lehet az első a célban. Aztán mégsem Švajda Gábor nyerte a 11. pozsonyi ČSOB Marathont. Csak ötödik lett.

Napok elteltével jelentkezett, amikorra már feldolgozta magában a történteket. „Főfavoritnak tartottak, nagy nyomás nehezedett rám, s most csalódott vagyok, mert nem voltam dobogós. Négy hónapig erre készültem, mégsem sikerült – eleveníti fel a fővárosi kilométereket az udvardi származású pozsonyi hosszútávfutó. – Fél távig, vagyis az első kör végén a második helyen futottam, harminchat kilométerig a harmadik voltam. Az Óvárosban, a Mihály kapu alatt lefutva azonban váratlan eset ért. Elém lépett egy idős hölgy, már nem tudtam megállni, ütköztünk, elestem. Ritmust vesztettem, de ami még rosszabb volt, görcsöt kaptam a lábamba. Alig vonszoltam magam, feladni nem akartam, így a célig még ketten megelőztek, köztük az a legjobb szlovák célba érő, akit eddig mindig könnyedén megelőztem. Elég nagy csalódás volt számomra ez a verseny, mert az álomból rémálom lett, de sokat tanultam belőle, egy hónap múlva Salzburgban megpróbálok jobb időt futni a pozsonyi 2:42:16 óránál.” Pozsonyban a cseh Jiří Čípa győzött, ideje 2:27:41 óra volt.

Švajda Gábor márciusban Máltán futott félmaratonit, azt meg elfújta a szél, és csak hatodik lett, pedig ennél többre vágyott. Jó időt sem lehetett futni, mert dimbes-dombos volt a terep, és 60 km/órás ellenszél fújt. „Végül kiadós edzés lett a versenyből, s még további három napra maradtam, mert edzeni lehetett bőven” – tért vissza balsikeres szigetországi futására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?