Tovább menetelt a Leverkusen, meglepetést okozott az Olimpiakosz

Andrich

Sorozatban 47. tétmérkőzésén maradt veretlen a Bayer Leverkusen, miután 2:0-ra nyert az AS Roma vendégeként a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében. Az Európa-konferencialigában az Olimpiakosz meglepetésre győzni tudott Birminghamben.

A friss német bajnoknak szerencséje is volt Rómában, hiszen a 21. percben Lukaku fejese a felső lécen csattant, ám hét perccel később Smalling bizonytalankodása és Karsdorp hatalmas hibája után Wirtz vezetéshez juttatta a Leverkusent. A folytatásban a vendégek átvették a meccs irányítását és Andrich tökéletes lövésével növelték is előnyüket a második félidőben. Az utolsó percben Abraham javíthatott volna csapata helyzetén, de 3 méterről fölé fejelt. „Boldogan, de óvatosan utazunk haza. Amit ebben a szezonban csinálunk, az fantasztikus, igazán jó játékosaink vannak és nagyon magas szinten tartjuk a koncentrációnkat. Ez a legnehezebb, hogy folyamatosan a topon legyünk. Nem akarunk megállni, szeretnénk ugyanígy folytatni a szezon végéig” – értékelt a győztes csapat vezetőedzője, Xabi Alonso.

A másik ágon jóval kiélezetebb mérkőzést játszott egymással a Marseille és az Atalanta. Vezetést az olaszok szereztek a Liverpool ellen duplázó Scamacca révén, de a 20. percben már újra egyenlő volt az állás. Egy kisszöglet után Mbemba 21 méterről megeresztett lövéssel egyenlített. A győzelemhez a hazaiak jártak közelebb, de Ounahi szép lövése csak a kereszt-lécet találta telibe. „Természetesen mindig győzni szeretnénk, de ma ennél egy kicsit jobbak is lehettünk volna. Az Atalanta egy jó csapat, de mi nem hagytuk őket kibontakozni. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, tudtuk, mik a gyenge pontjaik és úgy éreztem, tartanak is tőlünk. Ez biztató, megvan az esélyünk a döntőre” – nyilatkozta a Marseille középpályása, Veretout.

Az Európa-konferencialigában a nap meglepetését az Olimpia-kosz okozta, amely 4:2-re győzött az Aston Villa otthonában. A birminghami csapat korábban sosem kapott négy gólt hazai pályán európai kupamérkőzésen. Ezúttal az az El-Kabi talált be háromszor az angolok kapujába, aki a Ferencváros búcsúztatásából is két góllal vette ki a részét és 8 góllal holtversenyben vezeti az EKL idei góllövőlistáját. „Úgy gondolom, hogy a Villa hasonlóan fog játszani a jövő héten is, hiszen ez az ő stílusuk. Nekünk védenünk kell az eredményt, de a fejünkben kell tartani, hogy ha nem szerzünk gólt, könnyen bajba kerülhetünk. A szurkolóink hajtani fognak minket, más lesz a légkör, mint itt volt” – értékelt az UEFA kamerája előtt a görögök korábban Angliában is szereplő szélsője, Daniel Podence, aki két gólpasszt jegyzett csütörtökön. 

A Fradi egy másik korábbi ellenfele, a Fiorentina is érdekelt még az elődöntőkben. Az olaszok kétszer is vezettek a Club Brugge ellen Firenzében, de a belgák emberhátrányban is ki tudtak egyenlíteni és úgy tűnt, kibekkelik a döntetlent. A 91. percben azonban érkezett Nzola és megnyerte a meccset a hazaiaknak. „Taktilailag nagyon fegyelmezettnek kell majd lennünk, de hiszem, hogy meglesznek majd a lehetőségeink Belgiumban is. Koncentráltabbnak kell lennünk a támadásink végén és óvatosabbnak a saját kapunk előtt. Szeretnénk bejutni a döntőbe” – tekintett a jövő héten esedékes visszavágóra a Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano.

Érdekes

Eredmények

EL, elődöntő, 1. meccsek: 

Marseille–Atalanta 1:1, g.: Mbemba (20.), ill. Scamacca (11.); 

AS Roma–Leverkusen 0:2, g.: Wirtz (28.), Andrich (73.).

EKL, elődöntő, 1. meccsek: 

Aston Villa–Olimpiakosz 2:4, g.: Watkins (45.+1), Diaby (52.), ill. El Kaabi (16., 29., 56., a harmadikat 11-esből), Hezze  (67.); 

Fiorentina–FC Bruges 3:2, g.:Sottil (5.), Belotti (37.), Nzola (90.+1), ill. Vanaken (17., 11-esből), Thiago (63.).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?