Gólínség a csallóközi derbin

régiófoci
Egyházkarcsa/Nagymegyer. |

Közeleg a labdarúgó-Európa-bajnokság, egy hét leforgása alatt három mérkőzés vár(t) a csapatokra a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség hatáskörébe tartozó bajnokságokban. Így van ez az V. Hummel Liga délkeleti csoportjában is, ahol szerdán az előrehozott 30. forduló párharcait rendezték. 

Az ünnepnapi kínálat slágere Nagymegyeren zajlott, ahol a csallóközi riválisok mérték össze tudásukat. A kollektívák ellenkező előjellel várták a presztízscsatát. Múlt vasárnap ugyanis a nagymegyeriek hálója ötször rezdült Udvardon, az egyházkarcsaiak viszont Németh Lajos mesternégyesének (is) köszönhetően ötöt vágtak ellenfelüknek Negyeden, s az éllovas berencsiek hazai botlását követően ismét versenyben voltak a bajnoki címért vívott versenyfutásban. A járási riválisok rangadóján 0:0-ás döntetlen került a jegyzőkönyvbe, gólképtelenek voltak a két csapat futballistái. 

A hazaiakat tavasszal a gólcsend jellemzi. Kilenc bajnokin csupán négyszer találtak az ellenfelek kapujába. 

„Sok a sérültünk. A gólerős futballistáink közül Rózsa Ádám nem tudta vállalni a folytatást, Bujka Nikolas Udvardon szenvedett kéztörést. De további sérültjeink is vannak. A kezdőtizenegybe és a cserepadra ifistáink kerültek. Tegyem hozzá: teljesítményükkel nem okoztak csalódást. Ami a derbit illeti, a védekezésre összpontosítottunk, gyors ellentámadásokkal kísérleteztünk. Derekasan megküzdöttünk az erős ellenféllel, mondhatni hiba nélkül hoztuk le a kiegyenlített meccset. Játékunkkal és az eredménnyel egyaránt elégedett vagyok. Ez jó kiindulási pontnak számít, ugyanis az egyházkarcsaiak után további két erős ellenféllel. a bábiakkal és a listavezető berencsiek együttesével csatázunk a pontokért” – nyilatkozta lapunknak Varga Károly, a termálosok trénere. 

A vendégek edzőjük elmondása szerint nem tudtak fogást találni a defenzív felfogásban futballozó hazaiakon. 

„A párharc egyetlen pozitívuma, hogy sorozatban harmadik meccsünkön nem kaptunk gólt. Ezúttal erősségünkből, a rögzített szituációkból nem tudtunk profitálni. Védenceim két góllal kecsegtető helyzetben fejjel pontatlanul céloztak, szerintem igazságos döntetlen került a jegyzőkönyvbe. A jól sikerült ősz után tavasszal is ott vagyunk az élbolyban. Méghozzá újoncként, sok fiatallal a kezdőcsapatban. Az V. ligában sok az erős ellenfél, a megmérettetések jó iskolát jelentenek számukra. Szombaton az ekeliekkel mérkőzünk, hat nap alatt harmadízben játszunk bajnokit. Nem lesz egyszerű helytállni, de mindent megteszünk a sikeres helytállás érdekében” – értékelte legutóbbi fellépésüket Bogyai Krisztián, az egyházkarcsaiak sikerkovácsa. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?