Remák: Podbrezová?

Budapest/Pozsony. Remák Zoltán, a Ferencváros kerékpárcsapatának szlovákiai légiósa három, sikerekben gazdag év után elhagyja a zöld-fehér csapatot! A 26 esztendős szepsi származású kerékpáros ezekben a napokban az első számú szlovák biciklicsapattal, a ŽP Šport Podbrezovával tárgyal, és valószínű, hogy még októberben elköszön a Ferencvárostól.

Pazar szezont tudhat maga mögött a ferencvárosi Remák Zoltán, aki jelenleg a Podbrezová vezetőivel tárgyal „Lassan tarthatatlanná válik a helyzet a Fradiban, a kerékpár-szakosztály anyagi helyzete kilátástalan” – árulta el a lehetséges klubcsere okait Remák. A szakosztály évek óta pénzügyi gondokkal küzd, még így is meglepő azonban, hogy a remélt szponzori támogatásokból egyelőre semmi sem valósult meg, hiszen a Fradi kerékpárcsapata idén a két legrangosabb magyarországi viadalon, a FIAT-Gemenci Nagydíjon és a Magyar Körversenyen egyaránt megnyerte a csapatversenyt, utóbbin ráadásul éppen Remák szerezte meg egyéniben az összetett elsőséget. „Idén még csak a januári fizetést kaptuk meg, és most már ott tartok, hogy az egyik biciklimet is el fogom adni. A győzelmi prémiumokból nem lehet úgy megélni, hogy színvonalas edzésmunkát is végezhessünk mellette. A Podbrezová csapatából már többször is megkerestek, és most úgy döntöttem, hogy meghallgatom az ajánlatukat. Jobban szerettem volna Magyarországon maradni, de egyelőre minden a lopériek mellett szól. A héten már beszéltem František Sitorával, a Podbrezová menedzserével, aki egyben a szlovák válogatott szakvezetője is, és remélhetőleg néhány napon belül sikerül megállapodnom velük” – tette hozzá Remák. A Podbrezová kerékpárcsapata a legjobb hazai egyesület, a trencséni Matej Jurčót (aki a következő szezont a De Nardiban, az olasz másodosztályú proficsapatban kezdi) és Remákot kivéve színeiben versenyeznek a hazai legjobbak: a tavalyi és tavalyelőtti országúti szlovák bajnok, Martin Riška, a veterán Róbert Glajza és Roman Broniš is.

Remák Zoltán az idei szezonban aratta pályafutása legnagyobb sikereit: augusztus elején bravúros teljesítménnyel zárta a jubileumi Magyar Körversenyt, amikor a hatnapos viadalon a második versenynaptól kezdve sikerrel őrizte az összetettben vezetőknek járó sárga trikót, ráadásul övé lett a hegyi versenyzők legjobbjának járó kék trikó, a gyorsasági pontversenyben pedig második lett. A Tour de Hongrie győztese augusztus végén Olaszországban is bizonyította kirobbanó formáját, a Gara Ciclista Milionaria nevű, 1.6-os UCI-kategóriájú nemzetközi viadalon a második helyen ért célba – a nehézségi fokozatra jellemző, hogy a 147 indulóból csak húsz fejezte be a versenyt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?