Real Madrid–Napoli, PSG–Barcelona

Tegnap Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását.

Tegnap Nyonban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. A címvédő Real Madrid a Napolit kapta, a Bayern München az Arsenallal csap össze, a Barcelona pedig a Paris Saint-Germainnel.

A csoportgyőzteseket a csoportmásodikokkal sorsolták össze úgy, hogy azonos nemzetbeliek és a korábban ugyanabban a négyesben szereplő együttesek nem kerülhettek össze.

„Veszélyes ellenfelet kaptunk, amely az utóbbi években sokat fejlődött. Vendéglátóként előnyt kell szereznünk, mert a Napoli hazai környezetben nagyon erős. Bízok a csapatban, meggyőződésem, hogy ott leszünk a legjobb nyolc között” – nyilatkozta Emilio Butragueno, a Real Madrid sportigazgatója.

„Nagy kihívás, hogy a címvédő Real Madriddal kerültünk össze. Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de nem ijedünk meg a favorittól. Meglepetést szeretnénk okozni. Történelmi meccsek várnak ránk” – jelentette ki Aurelio De Laurentiis, az SSC Napoli elnöke.

Nem mondhatni, hogy az Arsenal szurkolói meglepődtek volna, hogy a Bayernnel kerültek össze, hiszen a két klub az előző négy szezonban háromszor találkozott egymással.

A 2000/2001-es szezon óta tízszer játszott egymással a két csapat, ezeknek a felét a Bayern nyerte meg, kétszer született döntetlen, és háromszor örülhetett az Arsenal. A nyolcaddöntőben háromszor (2004/2005, 2012/2013, 2013/2014) került össze a két gárda, és mindannyiszor a németek jutottak tovább a legjobb nyolc közé.

Az esélyes ezúttal is a Carlo Ancelotti irányította Bayern München, amelynek azonban nem szabad lebecsülnie ellenfelét. „Nem is tudom, miért volt olyan érzésem, hogy a Real Madriddal vagy a Bayern Münchennel fog játszani az Arsenal – mondta Thierry Henry, az Arsenal egykori legendás játékosa a Sky Sportsnak. – Emlékszem, amikor a fináléba jutásunk évében a Real Madridot kaptuk a sorozat ugyanezen szakaszában. Mindenki leírt minket, azt mondták az emberek, hogy számunkra itt ér véget a verseny. Csoportelsőként végeztünk, mégis mindenki minket akart kapni. A körülmények ellenére legyőztük a Realt, és bejutottunk a döntőbe. Az Arsenal játékosai helyében kihívásként tekintenék erre a párharcra.”

Az angol csapat az említett évben veretlenül lett csoportelső, akárcsak most. Akkor a döntőig menetelt...

A Paris Saint-Germain sem járt jobban az Arsenalnál, a franciák a Barcelonával találkoznak a legjobb tizenhat között. Eddig kilencszer játszott egymással a két csapat, nyolcszor a Bajnokok Ligájában, egyszer a KEK fináléjában (Barcelona–PSG 1:0) találkoztak.

Habár a Paris SG a katari tulajdonosok érkezése óta hazájában egyeduralkodóvá vált, az igazi áttörést, vagyis a Bajnokok Ligájában való kiugró szereplést még mindig nem sikerült elérnie az együttesnek. Ebben két ízben éppen a Barcelona akadályozta meg a franciákat, akik 2013-ban és 2015-ben is a katalán csapat elleni negyeddöntőben búcsúztak a BL-től.

A feladat tehát adott a PSG előtt, kérdés, hogy az előző szezonokhoz képest gyengélkedő, a bajnokságban csupán a harmadik helyen álló klub képes lesz-e átlépni saját árnyékán, és a Barcelona búcsúztatásával bejelenteni igényét a legrangosabb európai kupasorozat serlegére. (MTI, TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?