Rasmussen: Nem tartottuk be a taktikát

A magyar női kézilabda-válogatott 29:21-es vereséget szenvedett Romániától a svédországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.A találkozó után Kim Rasmussen kapitány nagyon mérges volt, mert a csapat nem tartotta magát a megbeszéltekhez.„Könnyű lenne azt mondani, hogy nem volt jó napun

A magyar női kézilabda-válogatott 29:21-es vereséget szenvedett Romániától a svédországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.

A találkozó után Kim Rasmussen kapitány nagyon mérges volt, mert a csapat nem tartotta magát a megbeszéltekhez.

„Könnyű lenne azt mondani, hogy nem volt jó napunk, de nem akarok ezzel takarózni, mint ahogy azzal sem foglalkozom, hogy mostanra egy komplett kezdőre való játékos esett ki. Akik itt vannak, azok is jó játékosok – mondta a találkozó után Kim Ramussen szövetségi kapitány. – Egyszerűen nem azt csináltuk, amit kellett volna! Az első félidőben nagyon passzívak voltunk. Nem védekezhetünk hat méteren Cristina Neagu ellen, nem ez volt megbeszélve, abban maradtunk, hogy nyolc méterre kijövünk rá. Öt gólt lőtt az első félidőben olyan helyzetből, amire készültünk. Nem segítettük védekezésben a kapust azzal, hogy hátul maradtunk, és nem léptünk ki rá. Tudtuk, hogy Buceschi lentről fog lőni, négy megbeszélésen is elhangzott, erre mégis hagytuk neki. Három olyan lerohanásos találat született az első félidőben középről, amire szintén felhívtuk a játékosok figyelmét, hogy Neagu majd ott fog érkezni. Megállapodtunk abban, hogy ezt másként kell csinálni.”

Rasmussen szerint az egyetlen pozitívum a hét a hat elleni játék volt, amikor számos helyzetük volt a szélsőknek. Emellett kiemelte Mészáros Rea játékát, aki jól szállt be, és agresszíven védekezett.

„Főleg az első félidőre volt igaz, hogy nem tudtuk megvalósítani azokat az elképzeléseket, amiket megbeszéltünk. Neagut hagytuk lőni, túlságosan laposak voltunk vele szemben. Jó ez a román válogatott, de nem ennyire, mint amit ez az eredmény mutat” – szögezte le Kovács Anna.

„Pozitívan próbáltam felfogni, hogy egyáltalán itt lehetek az Eb-n – mondta a ferencvárosi kapus, Szikora Melinda, aki szombat este érkezett meg, és Rasmussen az első félidő felénél rögtön mély vízbe dobta. – Sikerülhetett volna jobban is az első meccsem. Amit lehetett, azt megtettem. Ez egy fájó vereség a számunkra. A másik két meccsen jobb teljesítményre lesz szükség.”

A románokat irányító Ambros Martín szerint nem reális a végeredmény. „Reméltem, hogy a magyarok itt lesznek a középdöntőben. A meccs során nem éreztem semmi különöset, próbáltam kizárni, ki az ellenfél, de a találkozó előtt kicsit kellemetlenül éreztem magamat. Nem volt rajtunk nyomás, ez sokat jelentett. Nagyon jól játszottunk – értékelt Ambros Martín, aki a Győr vezetőedzője, és az év első felében Elek Gáborral együtt a magyar válogatottat is irányította. – Nem számítottam arra, hogy Magyarország ilyen összezavarodott lesz. Tegyük hozzá, hogy nagy problémát jelentett nekik a sok sérült. Ez az eredmény nem reális, elvégre nagyon sokan nem álltak a kapitány rendelkezésére.”

A magyar válogatott ma (18.30) a csoportelső norvég együttessel találkozik. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?