Raonic első GS-döntője

London.

London. A kanadai Milos Raonic az egykori világelső svájci Roger Federer 6:3, 6:7, 4:6, 7:5, 6:3-as legyőzésével bejutott a wimbledoni teniszbajnokság döntőjébe.

A világranglista hetedik helyén álló Raonic eddigi pályafutása során első alkalommal jutott be egy Grand Slam-torna fináléjába.

„Hihetetlen, hogy vissza tudtam jönni a meccsbe, mert a harmadik és a negyedik szettben szenvedtem. Egy apróságba azonban bele tudtam kapaszkodni, edzőm, John McEnroe azt mondta, fussak ki a pályára, és mindent adjak bele. Rengeteg érzelmet vittem a játékomba, talán épp ebben volt a különbség a korábbiakhoz képest” – értékelt Raonic.

A kanadai 23 ászt ütött és 11 kettős hibája volt, ellenfele 16 ásszal, illetve öt kettős hibával fejezte be a meccset. A három és fél órás mérkőzésen Raonic mindössze egyszer, a harmadik helyen kiemelt Federer pedig háromszor veszítette el saját adogatójátékát.

A másik ágon a brit Andy Murray és a cseh Tomáš Berdych találkozott, a meccs lapzárta után ért véget.

Babos Tímea női párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán döntőbe jutott. Az ötödik helyen kiemelt magyar, kazah duó 1 óra 13 perc alatt 6:4, 6:2-re győzte le a tizedikként rangsorolt amerikai Raquel Atawo, Abigail Spears párost. Babos női párosban másodszor jutott el a fináléig a füvespályás Grand Slam-tornán: 2014-ben Kristina Mladenoviccsal menetelt a döntőig, egy éve pedig – szintén a francia játékossal – elődöntőig jutott. Tavaly vegyespárosban játszott finálét az osztrák Alexander Peyával az oldalán. A magyar teniszező eddig mindkét wimbledoni döntőjét elvesztette. „Nagyon örülünk a győzelemnek! Ma talán lassabban kezdtünk, de együtt összeszedtük magunkat, utána pedig zsinórban kilenc játékot nyertünk, így fordítottunk. Ismét nagy élményt jelentett, hogy telt ház előtt játszhattunk az egyes pályán” – nyilatkozta honlapján Babos Tímea.

Babosék ellenfele a döntőben a Williams lányok, Serena és Venus lesznek. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?