Pszichológusként a kispadon?

Budapest. Június közepétől Ladislav Molnár irányítja az Újpest labdarúgócsapatát. A 42 esztendős szlovák tréner, aki korábban Kassán, Besztercebányán, Nagyszombatban és Szencen tevékenykedett, kétéves szerződést kötött a lila-fehér klubbal.

Ladislav Molnár mutatja a helyes irányt... Somogyi Tibor felvételeMeglepte az újpestiek ajánlata?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. Májusban, két nappal a szenciekkel aratott Szlovák Kupa-győzelem után kerestek meg a magyar klub képviselői. Nem haboztam, azonnal igent mondtam. Nagy kihívásnak tartom, hogy Pe-cze Károly (Győr) és Borbély László (Siófok) után harmadik szlovákiai edzőként dolgozhatom a magyar élvonalban.

Milyen tervekkel vágott neki a munkának?

Az egyik legnépszerűbb budapesti egyesület az elmúlt bajnokságban csupán ötödik lett. Feltétlenül előbbre akarunk lépni, érmesként szeretnénk zárni a pontvadászatot. Az UEFA Kupától sem kívánunk idő előtt elbúcsúzni, a lehető legtovább igyekszünk eljutni.

A riválisok szerint a jó anyagi háttérrel rendelkező Újpest erősített a legjobban.

Ez majd a tétmérkőzéseken elválik. Leigazoltuk Juhár Tamást és Simek Pétert a Vasasból, Rósa Henriket a Dunaferrtől, Vlaszák Géza kapust az MTK-tól, franciaországi kitérőt követően visszatért az egykori gólgyáros, Kovács Zoltán (Chateroux), rajtuk kívül a prágai Slaviától Daniel Tchuř érkezett. Az eddigi előkészületi találkozókon jól mutatkoznak az új szerzemények, bízom benne, hogy a bajnokikon is igazolják az elvárásokat. Elképzelhető, hogy a július 27-i rajtig az argentin Daniellal (Tucaman) és a német Krausszal (Mannheim) bővül a keret.

Több szlovákiai futballistát is teszteltek a Megyeri úton, legutóbb Gőgh Árpádot. Számít a nagy munkabírású középpályásra?

Peter Dzúrikot szívesen láttam volna a csapatban, ám a rutinos játékos végül a Slovan mellett döntött. Lérant Péter (Grazer AK) hozzáállásával nem voltam elégedett, ezért lemondtam róla. Gőgh csak a héten csatlakozott hozzánk, mindössze a szerdai ausztriai edzőmeccsen szerepelt. Közepes teljesítményt nyújtott, ma eldől, hogy szerződtetjük-e.

Milyen nyelven beszél védenceivel?

Természetesen magyarul. (Beszélgetésünk azonban szlovákul zajlott – a szerk. megj.)

Komoly gondot okoz, hogy az MLSZ nem ismeri el a pozsonyi edzői végzettségét, így valószínűleg a tétmeccseken hivatalosan nem irányíthatja az együttest.

Nem haragszom Mezey Györgyre, az Edzőbizottság elnökére, ő csak teszi dolgát. Viszont Pozsonyban ismét elaludtak az illetékesek, egyelőre Szlovákiában senki sem rendelkezik az UEFA által megkövetelt A-licencszel, s ennek nekem kell meginnom a levét. Feldühített, hogy a Szlovák Televízió sportriportere ironikusan beszélt képesítésemről. Hiszen ugyanolyan diplomával rendelkezem, mint a Japánban tevékenykedő Jozef Vengloš és a Németországban dolgozó Jan Kocian!

Gyulay Zsolt ügyvezető igazgató kijelentette, ha nem kapja meg a szövetség engedélyét, abban az esetben „pszichológusként” ül majd a kispadra.

Ez is azt jelzi, hogy a vezérkar bízik bennem és számít rám, s ez örömmel tölt el. Emlékezzünk csak vissza, hogy Szlovákiában korábban hányan csapatvezetőként vagy gyúróként látták el az edzői teenőikett...

Szombaton este csapata pályára lép a Szuper Kupáért vívott találkozón.

Nehéz feladat vér védenceimre a bajnok zalaegerszegiek ellen, szép lenne győzelemmel kezdeni az idényt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?