Pólótréner kerestetik

Hivatalosan ugyan van trénere a szlovák vízilabda-válogatottnak, ám valójában még sincs. A szövetség ugyanis az érvényes szerződéssel rendelkező Bottlik László sikeredzőt – a nyitranováki játékosok által kezdeményezett palotaforradalom után – menesztette.

Ebben az évben – a felnőtt Európa-bajnokságot kivéve – gyengén szerepeltek a szlovák pólósokBerenhaut Róbert felvétele A vb-n megbízott szakvezető, Ondrej Gajdáč ült a kispadon, aki meghívta a keretbe a 38 éves Roman Poláčikot, mindössze kétszer nyert az együttes, végül 11. lett. Tehát nem tudta megismételni perth-i teljesítményét, amikor is az erősen megfiatalított gárda négyszer győzött, s a 10. helyen kötött ki. Gajdáč kijelentette: csak abban az esetben vállalja el a válogatott irányítását, ha a világbajnokság után távozhat. És távozott is, azóta nincs edzője a pólóválogatottnak. Illetve...

Bottlik László: „Amikor a nyitranováki Eduard Prelovský átvette a szövetség irányítását, figyelmeztettem őt, hogy határidős szerződést kössenek velem, ám ők képtelenek voltak erre. Még májusban is szóltam az illetékeseknek, de hiába. Már a budapesti Európa-bajnokság előtt feszült volt a helyzet, mégpedig azért, mert egyes játékosokat bojkottra buzdítottak a kulisszák mögött. Nagyon jól tudom, hogy kik szorgalmazták a zendülést. A belső viharok ellenére óriási meglepetésre legyőztük a nagy esélyes horvátokat és a nyolcadik helyen végeztünk, ezzel kiharcoltuk a vb-részvételt. Teljesítettük tehát a kitűzött célt. Ennek ellenére jöttek az újabb támadások, majd a nagy port felkavart palotaforradalom. A szövetség a játékosoknak adott igazat, és közvetlenül a vb előtt kirúgott. Egy biztos, törvényellenesen cselekedtek. Érdekes, hogy soha senki sem bírált, mindig pozitívan értékeltek, s ami a leglényegesebb: az eredmények sem maradtak el. Mivel a szerződésem meghatározatlan időre szól, papíron még mindig én vagyok a válogatott edzője, ügyvédeim tanácsára nem árulom el, hogy mitévő leszek a közeljövőben.”

A Szlovák Vízilabda Szövetség a nyáron pályázatot írt ki, az illetékesek november 16-ig várják az érdeklődőket. Egyelőre még senki sem jelentkezett. Meglepetésre nem az edzőbizottság (még mindig Bottlik László az elnöke!) dönt majd az új tréner személyéről, hanem az erre a célra létrehozott alkalmi szakmai tanács. „Nevetséges dolgok történnek az utóbbi időben a szövetségben. Sokan arra várnak, hogy én is megpályázom a vezetőedzői posztot. Ebből azonban nem lesz semmi, mert még mindig én vagyok a válogatott trénere, valamint az edzőbizottság elnöke. Hivatalosan egyik helyről sem menesztettek.”

Eduard Prelovský, a szövetség elnöke merőben másként látja a kialakult helyzetet, szerinte nincs ok pánikra: „November 20-án eldől, ki is lesz a válogatott új vezetőedzője, hivatalosan ugyan még senki sem jelentkezett, az előrejelzések szerint azonban 2-3 pályázatra számíthatunk. A Bottlik-szerződéssel kapcsolatban csak annyit, a biztonság miatt ő kérte, hogy ne meghatározott ideig legyen a válogatott trénere. Az év végéig mindenképpen rendezni kellene az ügyet. Nincs igazuk azoknak, akik pánikhangulatról beszélnek.”

Jó lenne, ha minél előbb tiszta vizet öntenének a pohárba a pólósok, s inkább azon fáradoznának, hogy magasabb szintre kerüljön a honi vízilabdasport. Intő jel ugyanis, hogy valamennyi korosztály válogatottja várakozáson alulit produkált a legutóbbi világversenyen és az is, hogy már hónapok óta üres a szövetség kasszája! Szponzorokat kellene keresni, nem pedig botrányos ügyekkel foglalkozni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?