Pljuscsenko sérülten is fellépett

Sérülést szenvedett a szlovákiai Kings on Ice turné során a négyszeres olimpiai érmes Jevgenyij Pljuscsenko, de így is korcsolyázott, bár ugrani nem tudott.A műkorcsolya orosz klasszisa a turné kassai állomása előtt a szaltót gyakorolta, de közben megsérült, állítólag csuklótörést szenvedett, és a k

Sérülést szenvedett a szlovákiai Kings on Ice turné során a négyszeres olimpiai érmes Jevgenyij Pljuscsenko, de így is korcsolyázott, bár ugrani nem tudott.

A műkorcsolya orosz klasszisa a turné kassai állomása előtt a szaltót gyakorolta, de közben megsérült, állítólag csuklótörést szenvedett, és a kezében átvágott egy vagy több inat. A sérülésről szóló információk egymásnak ellentmondanak, Ari Zakarian, Pljuscsenko menedzsere még a kassai show előtt felrakott az Instragramra egy videót, amelyből úgy tűnik, mintha valaki más lépett volna rá a kiváló orosz korcsolyázó kezére a szaltókísérlet után, ez a videó azonban néhány órával később eltűnt a netről.

A kassai Korzár még úgy tájékoztatott, Pljuscsenko csak kisebb sérülést szenvedett, ugyan kórházban kellett ellátni, de csak be kellett varrni a sebet. „Ha a jégre lépése előtt nem mondta volna el oroszul, hogy mi történt vele, senki nem is sejtette volna, hogy egy fél órával korábban még az orvosok kezében volt” – írta a Korzár.

A show részleteiről nem számolnak be, egy nappal később Zsolnán azonban már nyilvánvaló volt, hogy Pljuscsenko nem fog tudni teljes értékű előadást bemutatni. Csak egyszer lépett jégre (a pozsonyi show-ban két szóló szám mellett a legendás „négy király” programban is jégre lépett, ez a csaknem hatperces, improvizáción alapuló koreográfia a Kings on Ice védjegye), akkor sem tudott ugrásokat bemutatni. „Főleg Pljuscsenko miatt mentem el a show-ra, inkább el kellett volna halasztani a rendezvényt, ha egyszer nem tudott rendesen korcsolyázni. Csalódott vagyok, és biztosan nem vagyok ezzel egyedül!” – írta a zsolnai show Facebook-oldalára egy néző. A Kings on Ice show-ra 19 euróért lehetett legolcsóbban jegyet venni, a legexkluzívabb helyekért 59 eurót kellett fizetni.

A turné utolsó szlovákiai állomásán, szombaton Zólyomban szintén csak egyszer lépett jégre az orosz kiválóság. Fellépése előtt a cseh Tomáš Verner magyarázta el a közönségnek, mi történt: „Jevgenyijnek a szaltó gyakorlása közben letört a csuklójából egy darabka, és az inait is elvágta. Tegnap este műtötték, az orvosok, a menedzsere és a felesége is szigorúan megtiltotta neki, hogy korcsolyázzon, de mindezek ellenére úgy döntött, hogy fel fog lépni. Ugrani nem tud, de így is azon lesz, hogy mindenki jól szórakozzon.”

Pljuscsenko, jobb kezén rögzítőkötéssel, néhány szimpla ugrást és egy egészen brutális lépéssort bemutatva ismét igazolta, hogy sosem kíméli magát – a programja végén a közönség tapsát hallva még félfordulatokkal körbeszökdécselte a jégpályát, miközben már a menedzsere is csak csóválta a fejét.

Eközben Pljuscsenko felesége, Jana Rudkovszkaja a fórumokon azt az információt adta a rajongóknak, hogy férje csak kificamította a csuklóját, nincs szó átvágott inakról.

A Kings on Ice turné pénteken Kolozsváron folytatódik, Pljuscsenko esetleges hiányzásáról egyelőre semmilyen információ nincs.

Az orosz klasszis pályafutása során már több komoly sérülést szenvedett, egyes források szerint már 15 műtéti beavatkozáson esett át. A szocsi olimpián nem is tudott elindulni az egyéni versenyben, mert a bemelegítés során rosszul érkezett jégre a tripla axel után, és kiújult a hátsérülése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?