Penksa bravúrjai egy pontot értek

<p>Dunaszerdahely. Gól nélkül végződött a nagyszombati csapat dunaszerdahelyi vendégjátéka a labdarúgó Fortuna Liga második fordulójában. Közelebb állt a győzelemhez a Spartak, ám Penksa remekül védett, és két ízben a kapufa is segített neki. Ismét fantasztikus volt a hangulat, de ezúttal akadozott a DAC játéka, a hazaiaknak mindössze egy komoly gólhelyzetük akadt.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A DAC-szurkolók ismét kitettek magukért, megállás nélkül bíztatták kedvenceiket, ráadásul a B-közép nagyon szép koreográfiát készített a klub megalapításának száztizedik évfordulójára. A mérkőzés előtt Szabó Ottó megkapta a májusi hónap legszebb góljáért járó elismerést, amit éppen a nagyszombatiaknak lőtt.

Először jutott szóhoz DAC-mezben a Zsolnáról igazolt Pavol Jurčo, Juraj Jarábek, a vendégek edzője csapat a zsúfolt programja miatt több kulcsemberét csak tartaléknak nevezte.

Küzdelmes mezőnyjáték jellemezte az első félidőt, amely során mindössze egy helyzet adódott, Janečka beadása után a spanyol Casado ötméteres lövését Penksa bravúros reflexmozdulattal szögletre ütötte.

A fordulás után megélénkült a játék, a 47. percben a csereként beállt Vlasko (az orrcsonttörést szenvedett Kuzmát váltotta fel) észrevette, hogy Penksa kinn áll a kapujából, és még a saját térfeléről megcélozta a kaput, a labda a felső lécről pattant ki. De ezzel még nem volt vége az akciónak, mert Schranz lecsapott a labdára és egyedül állt szemben Penksával, aki a nagyszombati csatár mindkét közeli próbálkozását hárította. Nem sokkal később a túloldalon Ujlaky ugrott ki, lövését Rusov csak kiütni tudta, ám az érkező Brašeň az üres kapu fölé lőtt. Ez volt a DAC egyetlen komoly lehetősége.

Fölénybe került a Spartak, amelynek középpályásai felülmúlták a hazaiak hasonló formációját. Bő negyedórával a befejezés előtt felmondta a szolgálatot a reflektorok egy része, ezért három percig állt a játék. Nem sokkal később Mikovič fejesét a felső sarokból tornázta ki Penksa. A hajrában Majerník szabálytalankodott a tizenhatos előterében, ezzel begyűjtötte második sárga lapját, és mehetett zuhanyozni. Vlasko 18 méteres szabadrúgása a kapufán csattant. Ezután a dunaszerdahelyiek taktikus játékkal kibekkelték a 0:0-át.

„Minden kapus örül, ha nem kap gólt, ráadásul fantasztikus hangulat volt a rangadón. Nyerni szerettünk volna, ám a játék képe alapján örülünk a döntetlennek is – mondta lapunknak a 27 éves Pavol Penksa, aki elárulta, hogy a világbajnok Neuer a példaképe. – A meccs előtt megnéztem a német kapus néhány bravúros védését, szeretnék a szlovák Neuer lenni. Egyébként a meccs után megköszöntem a kapufának, hogy két ízben kisegített.”

„Amikor láttam, milyen a vendégek összeállítása, tudtam, hogy nem úgy fognak futballozni, mint a legutóbbi mérkőzéseken. A mi csapatunk még nincs összeszokva, meglátszott, hogy a Spartaknak ez volt az ötödik, nekünk pedig csak a második tétmeccsünk a szezonban – értékelte a mérkőzést Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – A minőség a vendégek oldalán volt, a nagyszombatiak játékosságban jobbak voltak. Dicséret illeti a védenceimet, hogy végig példásan küzdöttek. Otthon nem lehetünk elégedettek a döntetlennel, de a játék képe alapján el kell fogadnunk az egy pontot.”

Főleg a középpályán akadozott a dunaszerdahelyi gépezet. „Kristót próbáltam az előretolt ék mögött játszatni, de nem nagyon ment neki. Ezért Horváth Bélával helyet cserélt, ám ez sem segített. A széleken akartunk gyors támadásokat vezetni, de nem boldogultunk, az ellenfél tizenhatosánál ismét körülményesek voltunk – hangsúlyozta az Új Szónak Radványi. – Nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna, mert a nagyszombatiak nem engedtek kibontakozni bennünket. Ők már három éve építik a csapatukat, és most kimondottan posztokra igazoltak. Ami a védenceimet illeti, bravúros védéseivel egyértelműen Penksa vitte a prímet. Szurkolóink szombaton is tizenkettedik játékosként segítettek bennünket. Ami Jurčót illeti, ez volt az első meccse, bízom benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre javulni fog.”

A DAC szombaton (18.30) Rózsahegyen lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?