Pelé aggódik és jósol

Minden idők egyik legkiválóbb labdarúgója, Pelé aggódik a közelgő világbajnokság színvonala miatt. – A sztárok most fejezték be csapataikkal a szezont, emiatt egy kicsit fáradtak. Ez még nem is lenne akkora baj, de azt hiszem, sokan féltik a dollármilliókat hozó állásukat. Tartok tőle, hogy nem mindenki hajt majd teljes erőbedobással – nyilatkozott a háromszoros vb-győztes brazil csillag.

A dél-koreai labdarúgó-válogatott (játékosai világos szerelésben) előkészületi meccsen 4:1-re verte Skócia együttesétTASR/AP A „Fekete Gyöngyszem” jósolt is. A legesélyesebbek közé sorolta a címvédő franciákat, az argentinokat, az olaszokat és az angolokat, de mint mondta, hazája válogatottját sem lehet leírni. Szerinte Kamerun, Horvátország, Spanyolország és Portugália szerezhet meglepetést.

KARWAN NÉLKÜL. Lábsérülése miatt nem utazhat a világbajnokságra Bartosz Karwan, aki a selejtezők során a lengyel labdarúgó-válogatott egyik legjobbja volt. A középpályás tavasszal különböző egészségi problémák miatt több hétig nem állt a későbbi bajnok Legia Warszawa rendelkezésére, s most sem volt szerencséje. A válogatott németországi edzőtáborozásán nem tudott rendesen tréningezni, ezért Jerzy Engel szövetségi kapitány lemondott vb-szerepléséről. A következő idényt már a Hertha BSC-nél kezdi. Karwan helyére ketten pályáznak: Kamil Kosowski (Wisla Kraków) és Tomasz Dawidowski (Amica Wronki). A 26 éves játékos hét meccsen két gólt szerzett a vb-selejtezőkön.

SÖRÖS JÁTÉKOSOK. A szlovén válogatott szurkolói együtt sörözhetnek kedvenceikkel a május 31-én kezdődő labdarúgó világbajnokság alatt. Persze csak képletesen, ugyanis az egyik cég a játékosok arcképével, valamint aláírásával ellátott dobozokat és üvegeket hoz forgalomba. – Nem ez az első alkalom, hogy támogatjuk a hazai sportolókat, és most a csapat is részesedik a haszonból – mondta Mitja Lavric, a vállalat igazgatója.

MÉG NINCS FUTBALL-LÁZ. Japánban még nincs igazi futball-láz, pedig kevesebb mint két hét van hátra a Dél-Koreával közösen rendezendő világbajnokság kezdetéig. A baseball sokkal népszerűbb a szigetországban, ráadásul a helybeliek félnek a huligánoktól és a válogatott keddi oslói veresége sem fokozta a hangulatot. – Szeretjük a labdarúgást, de nálunk nincs nagy hagyománya. Baseballban olimpiát nyertünk, fociban viszont nincs esélyünk – jegyezte meg az egyik „futball-őrült”, aki az időeltolódás következtében csütörtök kora reggel, saját bevallása szerint, nagyon élvezte a szerdai Real Madrid–Bayer Leverkusen Bajnokok Ligája-finálé közvetítését.

SHERINGHAM TART A FŰTŐL. Sheringham, a vb-re jelenleg Dubaiban készülő angol válogatott csatára tart attól, hogy a fű károsan hat a játékra. – Az előkészületi mérkőzéseken gyorsan hozzá kell szoknunk, hogy a fű sokkal magasabb és vastagabb, mint amilyent nálunk megszoktunk. Emiatt lassúbb lesz a játék, nem játszhatjuk a Premier League-ben általánossá vált egyérintős futballt – mondta a Tottenham Hotspur támadója. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?