Parádés bécsi stadionavató

Remekül sikerült a bécsi Rapid stadionavatója, a két év alatt elkészült Allianz Arenát szombaton a Chelsea elleni meccsen adták át.

Remekül sikerült a bécsi Rapid stadionavatója, a két év alatt elkészült Allianz Arenát szombaton a Chelsea elleni meccsen adták át. A 28 ezer szurkoló legnagyobb örömére a hazaiak 2:0-ra legyőzték a londoni együttest, amelynek kispadján először ült a korábbi olasz szövetségi kapitány, Antonio Conte.

A stadionban már bő két órával a mérkőzés előtt megkezdődött a pazar ünnepi műsor. A játéktér közepén felállított emelvényen egymást váltották a különböző zenei áramlatok jeles képviselői. Volt motoros felvonulás is, a Rapid-zászlókkal ellátott masinák körbeállták a pályát. Aztán az 1899-ben alapított bécsi egyesület egykori legendái hatalmas vastaps közepette léptek a gyepszőnyegre. A stadiont – Rapid-sállal a nyakában – Heinz Fischer köztársasági elnök és Michael Krammer, a bécsi klub első embere nyitotta meg.

Ezután következett a mérkőzés, amelyet végigtombolt a bécsi szurkolótábor. Fantasztikus hangulatot teremtettek a drukkerek, akik zöld füstbombákkal, görögtüzekkel és petárdákkal tarkították műsorukat. Ritkán látni ehhez hasonló szurkolást.

Antonio Conte nem számíthatott az Eb-n szerepelt játékosokra, így a Begovic–Ivanovics, Djilobodji (a Werder Bremennél volt kölcsönben), Terry, Baba Rahman–Mikel, Matics–Moses (a West Hamnél volt kölcsönben), Willian, Loftus-Cheek–Diego Costa összeállítású csapatot küldte pályára. A Novota Jánossal a kapuban felálló hazaiak nem ijedtek meg a nagy nevektől és már 8. percben vezetést szereztek: tetszetős támadás végén a brazil Joelinton elhúzta a labdát Begovic mellett, majd higgadtan a kapuba gurított – 1:0. A gól után is a Rapid diktálta az iramot, Conte hiába mutogatott és magyarázott, védencei gyengén játszottak. Costa a foci helyett a bíróval és a társaival vitatkozott, csak egyszer villant meg, lövése centikkel szállt a kapu mellé. Novotának csupán egy alkalommal kellett védenie, a 45. percben kiöklözte Willian ívelt szabadrúgását.

A szünetben Conte nagy fejmosást tarthatott, mert a második félidőre feljavult a Chelsea játéka (Loftus-Cheeket Oscar, Babát Aina váltotta). A csereként beállt Chalobah (Nápolyban volt kölcsönben) lövését bravúrosan védte a szünet után beálló Strebinger, majd Aina bombája a kapufán csattant. Aktívan játszott a Rapid is, így nem unatkoztak a nézők, a hajrában formás akció végén a spanyol Tomi Correa állította be a 2:0-s végeredményt.

Jó teljesítményt nyújtott a bécsi együttesben a 20 éves magyar Szántó Tamás, aki 2014-ben Sopronból igazolt a Rapidhoz, és januárban profi szerződést kapott.

A meccs után hatalmas ünneplés kezdődött, szinte karneváli volt a hangulat, később az Allianz Arena környékén folytatódott a buli.

„Remekül fociztunk, valamennyi játékos dicséretet érdemel” – mondta boldogan Mike Büskens, a Rapid német szakvezetője, aki legutóbb a Fürthnél tevékenykedett.

„Háromnapos intenzív kétfázisú edzések után léptünk pályára, látszott, hogy fáradtak a védenceim. Nem szeretek veszteni, ezért csalódott vagyok. Levonjuk a tanulságokat a vereségből, és folytatjuk a kemény munkát, mert a bajnoki címért akarunk küzdeni” – nyilatkozta a mérkőzés után Antonio Conte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?