Összetartás a szőnyegen

Tavaly októberben került a Gladiátor nevet viselő somorjai birkózóklub élére Szeiler Zoltán, aki egykor versenyzőként küzdött a sikerekért. Tizenöt éves szünet után tért vissza a férfias sportághoz, melynek megújhodásán napjainkban elsősorban tisztségviselőként szorgoskodik. Olykor azonban még a szőnyegen is megvillantja képességeit.

Együtt a csallóközi város vezetői, edzői és versenyzőiSomogyi Tibor felvételeRajta kívül még Szabó Attila, Horváth István és Presinszky László vállalt tisztséget az új összetételű vezetőségben. A tragikus hiretelenséggel elhunyt Presinszky László helyébe menet közben Klimek László került.

„A szakmai munkát Horváth Pistára és Klimek Lászlóra bíztuk. Kezdetben kevés volt az érdeklődő, többen tisztes távolból szemlélték a történéseket. Egy ideig a Somorjai Mezőgazdasági Szakközépiskola tornatermében gyakoroltunk, majd augusztusban helyet cseréltünk. Megjegyzem, akkori vendéglátónk tágas tornatermében is jól éreztük magunkat. A téli időszakban azonban fontosnak tartottuk, hogy edzéseinket jól fűtött helyiségben tartsuk. A szlovák gimnázium kisebb méretű tornatermében megtaláltuk számításunkat. Itt hetente háromszor, este öttől hétig gyúrjuk, gyömöszöljük egymást a szőnyegeken. Tízen kezdtünk, napjainkban már negyvenen vagyunk. Legifjabb tagunk a hatéves Stehlík Attila, a rangidős pedig a 47 esztendős Zámpori Péter“ – mondta bevezetőjében a klubelnök.

Első versenyük a bősiek által szervezett Karácsony-kupa volt, melyen két harmadik és egy negyedik helyet szereztek. A szlovák bajnokságon tavasszal Klimek László negyedik lett a felnőtteknél. „Sportágunk népszerűsítésére jó hatással volt a júliusban lebonyolított tejfalui falunap. A focipályán ugyanis a mieink ízelítőt adtak tudásukból a népes közönségnek. Ennek hatására további érdeklődők csatlakoztak hozzánk, a létszám mellett a klub támogatóinak száma is gyarapodott. A hazai rendezvények mellett több alkalommal külföldön is megfordultunk az idén. Szőnyegre léptünk Mariborban és Prostějovban is. A nemzetközi kapcsolatok felvételében nagy segítségünkre voltak a Rákóczi András vezette bősiek is, akikkel együtt utaztunk a nemzetközi megmérettetésekre. Ugyancsak eljutottunk a veterán korosztályú birkózók Hradec Královéban megrendezett világbajnokságára is, melyen Szabó Attila az A-divízió (35-40 éves korosztály) 63 kg-os súlycsoportjában a 4. helyet szerezte meg.

Szeiler Zoltán klubelnöktől megtudtuk, a baráti szálak szilárd kapocsként tartják össze a mostani vezetőséget, tagságot. „Szerintem a bizalom a jó és eredményes munka záloga. Mi nem civódunk, összetartó családként működünk. Két edzőnk, Horváth István és Fodor László, kiváló szakemberek. Náluk jó kezekben vannak versenyzőink. Jóleső érzéssel tudatosítottuk, hogy a városi önkormányzat és a szponzorok is nagy segítségünkre vannak a felkészülés, versenyeztetés megfelelő anyagi hátterének biztosításánál. Szerintem szép jövő elé néz a birkózás nálunk. Az eddig elért eredmények azt sugallják, csakhamar ismét régi fényében tündökölhet majd az egykori somorjai sikersportág” – vélekedett a jelenről és a jövőről az új időszámítás elindítója. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?