Oroszország nyerte a Fed-kupát

Moszkva. Oroszország nyerte a női teniszválogatottak Fed-kupáját, miután a Miszkina, Zvonarjova kettős a mindent eldöntő párosban nagy küzdelemben legyőzte a francia Loit, Bartoli duót.

Anasztaszja Miszkina mindkét mérkőzését megnyerteTASR/AP-felvételAz első nap után 1:1-re állt a moszkvai döntő a házigazdák és a címvédő franciák között. Az első mérkőzést a US Open-bajnok Szvetlana Kuznyecova 6:3, 5:4-es vezetésről bukta el, főként 77(!) rontott ütése miatt. A második összecsapást a Roland Garros-győztes Anasztaszja Miszkina két szettben nyerte meg a moszkvai születésű, de francia színekben versenyző 16 esztendős Tatiana Golovin ellen.

A vasárnapi nyitótalálkozón Anasztaszja Miszkina a Szvetlana Kuznyecovát szombaton legyőző Nathalie Dechyvel mérkőzött, s nagyon könnyedén, két játszmában győzött, vezetéshez juttatva ezzel az orosz csapatot.

A folytatásban így Kuznyecova a végső győzelem reményében léphetett pályára Tatiana Golovin ellen, ám a várt siker elmaradt, miután a hazai teniszezőnő nagyon gyengén játszott, és sima két szettben kikapott. Tehát a második napi egyes találkozók után 2:2 volt az állás, így a páros mérkőzésen dőlt el az első hely sorsa.

Samil Tarpiscsev orosz kapitány közvetlenül a sorsdöntő párharc előtt úgy döntött, hogy Jelena Lihovceva helyett Anasztaszja Miszkinát jelöli a találkozóra. Ez a húzása meglepte a gallokat, s Miszkina igazolta is az elvárásokat. Ádáz csatát hozott a zárótalálkozó, példásan küzdött a Bortoli, Loit duó, de mindkét játszma hajrájában kamatoztatta nagyobb rutinját a hazai kettős, amely végül 7:6, 7:5-re győzött, s így összesítésben 3:2-re diadalmaskodott.

A címvédő gallok tavaly az elődöntőben búcsúztatták az oroszokat, akik a Fed-kupa történetében első ízben diadalmaskodtak.

Fed-kupa, döntő: Oroszország–Franciaország 3:2. Szvetlana Kuznyecova (5.)–Nathalie Dechy (21.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:8; Anasztaszja Miszkina (3.)–Tatiana Golovin (27.) 6:4, 7:6 (7:5); Anasztaszja Miszkina–Nathalie Dechy 6:3, 6:4; Szvetlana Kuznyecova–Tatiana Golovin 4:6, 1:6; Anasztaszja Miszkina, Vera Zvonarjova–Emilie Loit, Marion Bartoli 7:6 (7:5), 7:5. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?