Olasz fináléért küzd a Juventus

Torino. Szerdán késő este eldől, hogy május 28-án olasz házidöntőt játszanak-e Manchesterben: ehhez a Juventusnak le kell győznie a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédőjét, a múlt keddi első mérkőzésen 2:1-es sikert arató Real Madridot.

Egy héttel ezelőtt Ronaldo (balra) lőtte a Real Madrid–Juventus BL-elődöntőn (2:1) a spanyolok első gólját. Vajon játszik-e a mai, torinói visszavágón?TASR/AP-felvételA két együttes ellenkező előjelekkel várja a szuperrangadót, hiszen az olaszok szombaton 27. alkalommal diadalmaskodtak a Serie A-ban, míg a spanyolok nem tudtak nyerni a kiesés elől menekülő Recreativo Huelva otthonában. Vagyis a bajnok Juventus háza táján látszólag teljes az öröm (játékosai azonban ma fekete karszalaggal lépnek pályára, mert egy fiatal szurkolójukat szombaton leszúrtak a torinói vasútállomáson), Madridban viszont aggódva várják a visszavágót.

– A lehető legjobban kezdődött a szezon legfontosabb öt napja, ezt a lelkesedést szeretnénk a Bajnokok Ligájára is átvinni. Remélem, hogy szerdán este újra ünnepelhetünk – mondta Marcello Lippi, a torinói szupercsapat vezetőedzője. – Tudom, hogy képesek leszünk a góllövésre, de arra nagyon kell ügyelnünk, hogy a Real ne találjon a kapunkba. Ebben az esetben ugyanis már három gólt kell szereznünk, s ez roppant nehéz feladat a madridiak ellen.

Pavel Nedvěd, a Juventus cseh sztárja biztos abban, hogy csapata kiharcolja a továbbjutást a Real Madrid ellen: – Azt mondják, hogy ellenfelünk a világ legjobb csapata, ezt azonban be is kell bizonyítania – fogalmazott a csatár. – Itthon játszunk, nem félünk. Madridban 2:1-re kaptunk ki, így az 1:0 is elég lenne számunkra, ezzel együtt biztos vagyok abban, hogy gólzáporos meccs lesz, amit mi nyerünk meg. Remélem, a végső siker is a mienk lesz!

Ronaldo sérülésével kapcsolatban úgy fogalmazott: számára nyilvánvaló, hogy szerdáig rendbe jön, s pályára lép a Delle Alpi-stadionban.

A Real Madridot nem csak a szerény előny aggasztja, az elmúlt napokban több kulcsember is sérüléssel bajlódott. Az biztos, hogy a roppant nagy munkabírású Claude Makelele nem léphet pályára a Delle Alpi-stadionban, s Ronaldo, Zinedine Zidane, Raul és Luis Figo szereplése is kétséges. Esetleges távollétük megpecsételné a címvédő sorsát, pedig még a legjobb összeállításában szereplő Real sem mehetne biztosra Torinóban.

– Jól érzem magam. Óráról-órára optimistább vagyok, hiszek abban, hogy játszhatok szerdán – mondta kedden Ronaldo, aki az első összecsapáson először juttatta vezetéshez csapatát.

A Realnál szinte megmentőként várják vissza az április 21-én vakbélműtéten átesett Rault. – Ha nem játszhatna, akkor a csapat lelke hiányozna a pályáról. Raul mindig félelmet kelt az ellenfélben, s általában a legfontosabb pillanatokban eredményes – méltatta csapattársát Michel Salgado.

A Juventus–Real Madrid BL-elődöntő visszavágó 20.45-kor kezdődik a Delle Alpi-stadionban, s a svájci Urs Meier vezeti. A várható kezdőcsapatok – JUVENTUS: Buffon–Thuram, Tudor vagy Pessotto, Montero, Zambrotta–Camoranesi, Tacchinardi, Davids, Nedvěd–Del Piero, Trezeguet; REAL MADRID: Casillas– Salgado, Hierro, Helguera, Pavon, Roberto Carlos–Figo, Flavio Conceicao, Zidane–Guti vagy Ronaldo, Raul.

A tegnap esti Internazionale–Milan elődöntő lapzárta után ért véget. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?