Nyerő helyzetben a Vidi

Szomorú napja volt a magyar és a szlovák csapatoknak a labdarúgó Európa Liga-selej-tező 2.

Szomorú napja volt a magyar és a szlovák csapatoknak a labdarúgó Európa Liga-selej-tező 2. fordulójában: ötük kö-zül csak a Videoton győzött.

A székesfehérváriak Bódi és Suljic második félidei találatával 2:0-ra legyőzték a belgrádi Csukaricskit, ezzel nagyon kedvező helyzetbe kerültek a visszavágó előtt. „Csapatként mutattunk minőségi teljesítményt. Ha pedig a csapat jól játszik, akkor az egyének képessége is jobban előtérbe kerülhet. Védekezésben és támadásban is fegyelmezettek voltunk” – nyilatkozta Henning Berg, a Vidi vezetőedzője.

A másik két magyar gárda nagy valószínűséggel búcsúzik a sorozattól, a DVSC és az MTK is pályaválasztóként szenvedett vereséget. Pedig Tisza már a 2. percben vezetést szerzett a Lokinak, amely helyzetek sokaságát dolgozta ki a Torpedo Zsodino ellen. A fehéroroszok viszont rendkívül hatékonyak voltak, ritka támadásaik során kétszer is betaláltak, és 2:1-re nyertek. „Végig irányítottuk a találkozót, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, az ellenfél egy átlövéssel és egy jól eltalált szabadrúgással tudott nyerni. Nem érdemeltünk vereséget” – értékelt Kondás Elemér, a DVSC edzője.

Az MTK-nál leginkább Kanta kihagyott tizenegyese miatt bánkódhatnak, egyébként a kék-fehérek nem sokat mutattak az azeri Gabala ellen Gyirmóton, ahol az üresen kongó stadionban minden bekiabálást jól lehetett hallani. „Sportemberek vagyunk, megpróbálunk mindent – sütötte el kedvenc közhelyét a 2:1-es vereség után Teodoru Vaszilisz, az MTK trénere. – Kiváló futballistái vannak az ellenfélnek. Mi jobban játszottunk, mint a múltkor, de kihagytuk a helyzeteket.”

Niki Papavasiliou, a Slovan edzője ennél is jobban elrugaszkodott a valóságtól a lett Jelgava elleni pozsonyi 0:0 után. „Igazságtalan az eredmény. Végig irányítottunk, voltak helyzeteink. Elégedett vagyok azzal, ahogy az edzésen gyakoroltakat megvalósítottuk. Nagy tempóban játszottunk, de néha ez sem elég” – így a ciprusi szakember. Ehhez képest a teljesen hangulattalan meccsen az égvilágon semmi nem történt (az egyik vendégvédő öngólveszélyes megmozdulását leszámítva), a sokáig tűrő kommentátor a második félidő közepén sóhajtott fel először, hogy „még 25 perc van hátra ebből a kínszenvedésből.”

A nagyszombatiak öröme ezzel szemben indokolt, a vízumproblémák és sérülések által megtizedelt kerettel is sikerült 1:1-es döntetlent kiharcolniuk a jóval veszélyesebben játszó örmény Sirak Gyumri otthonában. „Elértük a célunkat, amellyel kiutaztunk. Az viszont aggaszt, hogy rögzített helyzet után kaptunk gólt, amikor mindenkinek megvan a feladata” – mondta Miroslav Karhan vezetőedző. A visszavágókat jövő csütörtökön játsszák. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?