Nehéz lesz a triplázás

Holnap kezdődik a jégkorong ST Extraliga 11. felvonása, s a szakemberek véleménye megegyezik abban, hogy a bajnokság legnagyobb esélyese ezúttal is a címvédő Slovan. De vajon mit szól mindehhez a kékek új edzője, Ľubomír Pokovič, aki Július Šuplertől vette át a stafétabotot.

Sokan még mindig csodálkoznak azon, hogy miért éppen Ľubomír Pokovič lett a pozsonyiak vezetőedzője...

Bevallom, nem számoltam azzal, hogy én irányíthatom majd a bajnokcsapatot. Egy ilyen ajánlatot nem lehetett visszautasítani. Hosszú ideig a Slovanban hokiztam, s évekig voltam a csapat másodedzője, majd menedzsere. Talán ezért is esett rám a választás. Szeretem a kihívásokat, és itt a bizonyítási alkalom.

Tisztában van azzal, mit is várnak védenceitől a szakvezetők és a szurkolók: bajnoki címet.

Természetesen a Slovannal mindenki bajnok akar lenni. A triplázás azonban nagyon nehéz lesz! S azt is tudom, kezdettől fogva eredményesen kell hokiznunk, ellenkező esetben szedhetem a sátorfámat. De hát ez mindenhol így van.

Eléggé megváltozott a címvédő kerete. Vajon a mostani csapat képvisel-e olyan játékerőt, mint a tavalyi együttes?

A nyár folyamán kilenc kezdőember távozott, s mindössze öt hokist igazoltunk. Igaz viszont, hogy az ificsapatból több tehetséges korongozó is tagja a keretnek. Remélem, nagy részük fordulóról fordulóra ott lesz a kezdő csapatban. Bízom benne, hogy a mostani gárda eredményességében nem marad el a tavalyitól.

Meglepően sok előkészületi meccset játszott a Slovan, szinte kizárólag külföldi ellenfelekkel.

Nem lett volna nagy értelme gyenge csapatokkal mérkőzni és fölényes, könnyű győzelmeket aratni. Pontosan ötvenszázalékos teljesítményt nyújtottunk, a tizenhárom összecsapásból ötöt megnyertünk, ugyanennyit elveszítettünk, háromszor pedig döntetleneztünk. Három nemzetközi tornán vettünk részt, nagyon tanulságos viadalok voltak ezek.

Mindent összevetve: elégedett a nyári alapozással?

Igen, mert a fiúk szorgalmasan edzettek, s a meccseken is igyekeztek. Természetesen a hiányosságokra is rámutattak ezek a viadalok. A Djurgaarden ellen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, az első perctől kezdve megállás nélkül rohamoztunk. Sajnos, büntető ütésekkel vereséget szenvedtünk. A felkészülés során nem nagyon számított az eredmény.

Mi az, ami nyugtalanítja?

Egyértelműen Junas sérülése, aki a Kristály Kupán vált harcképtelenné. Úgy néz ki, csak két-három hét múlva léphet jégre.

Azt beszélik, hogy az első néhány fordulóban egy igazi nagy sztár játszik majd a Slovan együttesében...

Az NHL rajtjáig örülnénk, ha Miroslav Šatan nálunk hokizna. Nagyjából már meg is állapodtunk. Bízom a kedvező válaszában (Lapzártakor kaptuk a hírt, hogy a válogatott csatár péntektől buffalói szerződése aláírásáig a pozsonyiakat erősíti. – a szerkesztő megj.)

Tavaly a Slovan vonzotta a legtöbb nézőt. Most is így lesz?

Biztos vagyok benne! Már eddig tizenöt százalékkal több bérletet adtunk el, mint a legutóbbi bajnokságban. Talán azért is, mert a tulajdonosok közül egy szurkoló Fabia gépkocsit nyerhet.

Nemcsak a csapat, hanem az Ondrej Nepela Téli Stadion is teljes mértékben felkészült a bajnoki rajtra.

A város segítségével némileg felújítottuk a csarnokot, átépítettük a kabinokat, az új palánk pedig négy és fél millió koronába került. És még egy újdonságról beszámolhatok: talán már a jövő héten a nagy átmérőjű kivetítők is működni fognak.

A ligarajton, pénteken megismétlődik a bajnoki döntő. Mit vár a kassaiak elleni slágermér-kőzéstől?

Győzelmet, mert egy jó rajt sokat jelentene.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?