Nehéz ellenfelet kaphat a DAC az EL-ben

Ma délben Nyonban készítik el a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első körének a párosítását. Holnap (13.00) sorsolják az Európa Liga-selejtező 1.

Ma délben Nyonban készítik el a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első körének a párosítását. Holnap (13.00) sorsolják az Európa Liga-selejtező 1. fordulóját, nehéz ellenfél várhat a negyedszázad után a nemzetközi kupaporondra kilépő DAC-ra.

Az UEFA tegnap közzétette a BL-sorsolás alcsoportjait, a következő együttesek körül kerül ki a kiemelt Videoton ellenfele: KF Shkendija (macedón), F91 Dudelange (luxemburgi), Olimpija Ljubjana (szlovén), FK Suduva (litván), Torpedo Kutaisi (grúz).

A nagyszombati Spartak nincs a kiemeltek között, így a skót Celtic, a kazah Asztana, a szerb Crvena zvezda, az izraeli Hapoel Beer Seva, az albán Kukesi, valamint a bosnyák Zrjinski Mostar közül kerül ki a riválisa.

Az Európai Labdarúgó-szövetség ötéves rangsorában Szlovákia a 31., Magyarország pedig a 36. helyen áll, így mindkét szövetség három helyre jogosult az Európa Liga első selejtezőkörében.

A pozsonyi Slovan és a trencséni együttes klubkoefficiense (5,000) alapján kiemelt, addig a DAC 25 hosszú évnyi kihagyás után 2,425-ös koefficienssel vág neki a sorsolásnak, amely a nemzeti koefficiens 20 százalékaként lett megállapítva. A három magyar induló, a Ferencváros, a Honvéd és az Újpest sincs a kiemeltek között.

A dunaszerdahelyiek nem kiemeltként már az első körben olyan neves együttest kaphat, mint a Glasgow Rangers, a belgrádi Partizan vagy az FC Köbenhavn.

A DAC lehetséges ellenfelei (az UFEA várhatóan ma nyilvánosságra hozza az alcsoportokat) – FC Köbenhavn (dán), NK Maribor (szlovén), Maccabi Tel Aviv (izraeli), Partizan Beograd (szerb), FK Molde (norvég), Apollon Limasszol (ciprusi), Dinamo Minszk (fehérorosz), Lech Poznan (lengyel), FH Hafnarfjördur (izlandi), Dundalk FC (ír), Zalgiris Vilnius (litván), FK Gabala (azeri), NK Osijek (horvát), FC Nordsjælland (dán), Vardar Szkopje (macedón), Beitar Jeruzsálem (izraeli), Anorthoszisz Famaguszta (ciprusi), Dinamo Tbiliszi (grúz), Viitorul Konstanca (román), Górnik Zabrze (lengyel), AIK Stockholm (svéd), Nömme Kalju (észt), BK Häcken (svéd), FK Keshla (azeri), Nyeftcsi Baku (azeri), Szlavia Szófia (bolgár), CSZKA Szófia (bolgár), Levszki Szófia (bolgár), FK Ventspils (lett), Radnicski Nis (szerb), Spartak Szabadka (Subotica) (Szerbia), Sahtyor Szoligorszk (Fehéroroszország), Glasgow Rangers (skót), FC Hibernian (skót), Kajrat Almati (kazah), Irtish Pavlodar (kazah), Tobol Kosztanaj (kazah), Fola Esch (luxemburgi), Sarpsborg 08 (norvég), Rabotnicski Szkopje (macedón), FK Sarajevo (bosnyák), NK Domzale (szlovén), Mladost Podgorica (montenegrói), Zeljeznicar Sarajevo (bosnyák).

A selejtező első fordulójában összesen 94 csapat vesz részt. Az első mérkőzések időpontja július 12-e, a visszavágók egy héttel később kerülnek megrendezésre. A párharcok győztesei bejutnak a 2. selejtezőkörbe, míg a vesztesek számára befejeződik az európai kupaszezon. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?