Négyfogásos vásári sportmenü Gútán

Négy esemény is található a hétvégi 32. Gútai Búcsú és Vásár sportkínálatában. Ismét lesz nemzetközi kézilabdatorna, a diákoknak először rendeznek focitornát, tizenegyedik kiírásához érkezik a 11-esrúgó verseny, és újra visszakerül a vásár műsorába a streetballtorna.

Négy esemény is található a hétvégi 32. Gútai Búcsú és Vásár sportkínálatában. Ismét lesz nemzetközi kézilabdatorna, a diákoknak először rendeznek focitornát, tizenegyedik kiírásához érkezik a 11-esrúgó verseny, és újra visszakerül a vásár műsorába a streetballtorna. Tudnivalók a gútai sportmenüből.

Huszonharmadszor

Csütörtöktől vasárnapig 26 csapat részvételével zajlik a nemzetközi kézilabdatorna. „A Gúta Kupa 2016 öt kategóriában lesz megrendezve. Indulnak kezdők, fiatalabb és idősebb diáklányok, nők és férfiak. Többnyire Szlovákiából jönnek, de lesz magyarországi csapat is – közölte érdeklődésemre Mahor Mihály főszervező, aki lelkes szervezőgárdájával már a huszonharmadik kiírásra készül. – Reméljük tornánk idén is elnyeri a résztvevők tetszését. Mindig jó előre jelentkeznek a csapatok, és nincs olyan év, amikor gútai együttes nem végez dobogós helyen, idén sem lesz másképp. Elsősorban az idősebb diáklányokban bízom, de a nők is jól végezhetnek.”

Először

Újdonság a Gőgh Kálmán Emléktorna, melyet három korosztályban (U8, U10, U12) pénteken rendeznek a diákoknak. „Korosztályonként hat-hat csapat indul. Összesen tehát 18, kilenc klub képviseletében, egyetlen magyarországi résztvevő, a kisbéri Spartacus SE, a többi szlovákiai együttes – tájékoztatott Németh Péter szervező. – Negyvenöt meccs lesz a nap folyamán. Délelőtt kilenckor megnyitó, fél órával később már indulnak a mérkőzések. Hagyományt szeretnénk teremteni rendezvényünkkel. Emléket állítani Gőgh Kálmánnak, városunk Európa-bajnok labdarúgójának, és jelképes az is, hogy a róla elnevezett stadionban lesz a torna. Hatodik éve foglalkozom gyerekekkel, szülői támogatással most érkezett el az ideje, hogy játéklehetőséget teremtsünk a focistapalántáknak. Reméljük, tornánk tartósan beépül a gútai vásárba.”

Tizenegyedszer

Egyéves kihagyás után újra lesz 11-esrúgó verseny. Immár tizenegyedszer. „Pénteken 15 órakor a Gőgh Kálmán Stadionban kezdünk. Nem tudom, hogy az egyéves szünet milyen hatással lesz a részvételre, de érdeklődés van, többen már lefoglalták szerencseszámukat, s biztosan a vásár vendégei közül is beneveznek jó néhányan – mondta Balogh Árpád szervező. – Igazi sportcsemegére számítok, azt szeretném, ha mindenki jól érezné magát. Legutóbb kilenc év után megtört a jég, és nem gútai volt a győztes, a tanyi Adamik Iván nyert. Nem volt még duplázás. Újra készülnek a korábbi elsők az ismétlésre. Nem lesz könnyű dolguk. Meglátjuk, sikerül-e valakinek az újabb diadal.”

Kilencedszer

Egyre népszerűbb a háromtagú csapatok utcai kosárlabdatornája. „A BC Knives Streetball 2016 szombaton lesz a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán, öt félpályán. Délelőtt fél tízkor kezdünk – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Forró Tibor szervező, a házigazda gútai Bicskások klubelnöke. – Városi segítséggel szervezzük a tornát, voltaképpen visszakerült a vásár eseményei közé. A hét közepéig 26 vegyes csapat jelentkezett. Három korosztályban: 18 éves korig, 18 év fölöttieknek és 33 év fölöttieknek lesznek mérkőzések. Várhatóan harmincnál több csapat is összejön. Egyszer, 2011-ben már volt 33 induló. Ez a plafon, ennél többet nem vállalhatunk. Dunaszerdahelyről, Somorjáról, mindkét Komáromból és más városokból is várunk kosarasokat a nyugat-szlovákiai régió egyik legnagyobb versenyére.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?