Négyet kapott a DAC

<p>Visszavágás helyett pofon: a DAC labdarúgócsapata 4:0-s vereséget szenvedett Senicán a Fortuna Liga 27. fordulójában. A sárga-kékek így nemhogy nem tudtak visszavágni erdőháti ellenfelüknek a kupakudarcért, hanem az elmúlt másfél év legnagyobb vereségébe szaladtak bele.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A DAC kezdőcsapatában több kényszerű változás volt: eltiltás miatt hiányzott a kupameccsen kiállított Polaček, sérülés miatt nem léphetett pályára Kwin, Kristo és Štepanovský. Horváth Bélának a meccs napján született meg kislánya, Lili, ezért nem tartott a csapattal. Így a kezdőben szerepelt Pernecký, Mário Tóth, Straka Gábor, Sabler és Černák is.

Utóbbi kettőnek köszönhetően a korábbiaknál sokkal pörgősebb, lendületesebb volt a DAC támadójátéka, különösen az első félidőben. Mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést: a 15. percben Kalabiška átemelte Perneckýt, Majtánnak pedig csak be kellett pöckölnie a labdát az üres kapuba – 1:0. (A szituáció enyhén lesgyanús volt.)

A DAC Szarka révén egyenlített, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. „Ezt bezzeg beinti” – mérgelődtek a dunaszerdahelyiek a lelátón. A szünetig Černáknak és Sablernek voltak még jó megmozdulásai, de gólt nem tudtak rúgni, a második félidőben pedig a hazaiak szétszedték a DAC-ot.

Előbb Dolný passza után Hlohovský lőtt szép kapufás gólt – 2:0; majd Majtán kapott jó kiugratást (ez is lesnek tűnt az összefoglalók alapján), s passzolt Kalabiškához, aki nem is hibázott – 3:0. A kegyelemdöfést ismét a gólkirályjelölt Kalabiška adta meg a vendégeknek, egy újabb kontra végén beállítva a 4:0-s végeredményt.

„Az első félidőben jól futballoztunk, kombinatívan akartunk játszani. Csak az a gond, hogy a Senica egy helyzetből egy gólt rúg, nekünk meg több lehetőségünk is volt, de nem értékesítettük őket. Hogy mi történt a második félidőben, arról még beszélnünk kell. Nem kaphatunk kontrából ilyen gólokat” – nyilatkozta Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője.

A Senicát irányító Jozef Kostelník elismerte, a bajnoki mérkőzés teljesen más volt, mint a keddi kupameccs (amelyen 1:0-ra nyert a Senica, s végül tizenegyesekkel jutott tovább). „Az ellenfelünk nyíltabban játszott, több területünk volt elöl. Az első félidőben nehezebben lendültünk bele, de az egy helyzetünket tökéletesen kihasználtuk. A fordulás után már mi domináltunk. Szép gólokat lőttünk, megérdemelten nyertünk. Ez a győzelem óriási lökést ad számunkra a kupadöntő előtt” – mondta Kostelník.

A DAC sorozatban ötödik nyeretlen bajnokiján van túl, utoljára március 15-én győzött a Fortuna Ligában, a pozsonyi Slovan otthonában. A senicai zakó az aktuális szezon legnagyobb arányú veresége, ekkora különbséggel utoljára 2013 novemberében, Besztercebányán kapott ki a DAC, amikor a Dukla 5:1-re nyert.

A Senica cseh támadója, Jan Kalabiška két találatának köszönhetően a góllövőlista élére ugrott. „Közeleg a bajnokság vége, a srácok talán már egy kicsit rám is játszanak. Örülök, hogy ez a meccs így sikerült, főleg a három pontnak, és annak, hogy egymás után két tétmérkőzést kapott gól nélkül hoztunk le” – mondta Kalabiška a TA3 televíziónak.

Szabó Ottó, a DAC csapatkapitánya ugyanitt a lesgyanús szituációkat emelte ki: „Nekem úgy tűnt, a kapott gólok közül hármat is les előzött meg… Persze meg kell néznem videón a kérdéses mozzanatokat, mielőtt véleményt mondok…”

A DAC-ot ezúttal csak néhány drukker kísérte el Erdőhátra, a szurkolók így mutatták ki elégedetlenségüket a játékkal és Tomislav Maric edzővel.

A dunaszerdahelyiek a következő bajnokijukon, május 5-én, kedden 19 órakor a myjavai Spartakot fogadják. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?