Négyen távozóban a DAC-tól

Noé Achille Kwintől, Yves Simon Pambou-tól, Marko Zsivkovicstól és vélhetően Kalmár Zsolttól is elköszönnek a Fortuna ligás dunaszerdahelyi futballklub vezetői az új szezon előtt.Az első három futballistának a szerződése, Kalmárnak pedig a kölcsönjátéka járt le.

Noé Achille Kwintől, Yves Simon Pambou-tól, Marko Zsivkovicstól és vélhetően Kalmár Zsolttól is elköszönnek a Fortuna ligás dunaszerdahelyi futballklub vezetői az új szezon előtt.

Az első három futballistának a szerződése, Kalmárnak pedig a kölcsönjátéka járt le. A kameruni Kwin még 2013 őszén érkezett a DAC-hoz, 85 bajnokin szerepelt a sárga-kékeknél, védő létére négy gólt szerzett, ám 2016 novemberében súlyos térdsérülést szenvedett, s azóta már csak a fakócsapatban lépett pályára néhányszor.

A kongói származású, francia születésű Pambou a középpálya „láthatatlan motorja” volt, 2015 nyarán érkezett Csallóközbe, 63 bajnokin játszott, s egy gólt szerzett.

A védelem jobb oldalán játszó Marko Zsivkovics 2016 elején jött a DAC-hoz, s örökre beírta magát a klub történetébe, mert a felújított stadionban ő szerezte az első gólt. Összesen 55 bajnoki meccset játszott, és két gólt szerzett.

Kalmár Zsolt tavaly augusztusban került Dunaszerdahelyre kölcsönjátékra, a zsolnaiak ellen rögtön parádés játékkal mutatkozott be, és a Fortuna Liga egyik legmeghatározóbb kreatív középpályása lett. 25 bajnokin lépett pályára, öt gólt szerzett, az egyik legemlékezetesebbet ősszel, a Slovan elleni rangadón, amelyet a DAC 2:1-re megnyert.

„Szeretnénk köszönetet mondani az említett négy játékosnak mindenért, amit az elmúlt időszakban a klubért tettek. Külön köszönet jár Kwinnek, aki a DAC átalakulásának a legelejétől velünk volt. A klub történetébe természetesen a többiek is vastag betűvel írták be neveiket, több, tényleg gyönyörű pillanatot is átéltünk közösen. Simon főleg az elmúlt idényben játszott kiválóan, ám ő a klub szerződéshosszabbítási ajánlata ellenére három év után új kihívást keresett. A jobbhátvéd pozíciójáért folyó konkurenciaharc miatt úgy egyeztünk meg Zsivkoviccsal, hogy két és fél év után elválnak útjaink. Ami Kalmárt illeti, az ő vendégjátéka május 31-én lejárt. Természetesen nyitottak vagyunk az elmúlt idény egyik húzóemberével való további együttműködésre, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a piacon nagy a kereslet a Zsoltihoz hasonló minőségű játékosok iránt. Mind a négyüknek mindenekelőtt jó egészséget és sok sikert kívánunk a labdarúgó- és a magánéletükben egyaránt” – mondta a klub honlapjának Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Egy dunaszerdahelyi erősítésről is lehet már tudni, a nagymihályi Milan Šimčák a DAC-nál folytatja. A 22 éves balhátvéd a Fortuna Liga elmúlt szezonjában két gólt szerzett a Zemplín színeiben. (fcdac.sk, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?