NBA

Boston. A New Jersey Nets sorozatban másodszor jutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság Keleti-főcsoportjának fináléjába, miután 4:0-ás „kiütéssel” lépett túl a Bostonon. A negyedik mérkőzésen a házigazda Celtics mindent megpróbált, de csak kétszeri hosszabbításra futotta erejéből.

Antoine Walker (jobbra), a Boston erőssége Kerry Kittles (New Jersey) mellett próbálja elvinni a labdátTASR/AFP-felvételBoston. A New Jersey Nets sorozatban másodszor jutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság Keleti-főcsoportjának fináléjába, miután 4:0-ás „kiütéssel” lépett túl a Bostonon. A negyedik mérkőzésen a házigazda Celtics mindent megpróbált, de csak kétszeri hosszabbításra futotta erejéből. A második ráadást 13:4-re nyerte meg a Nets, melynek legjobbja, Jason Kidd 29 pontot és 10 lepattanót gyűjtött. A hazaiak vezére ezúttal is a 27 pontig és 10 lepattanóig jutó Paul Pierce volt. Az NBA történetében egyébként még egy csapat sem tudott 0:3-as állásról fordítani.

„Jöttünk és kisöpörtük a Bostont” – fogalmazta meg egyszerűen a történteket Kidd, célozva arra, hogy a Boston az 1986-os bajnoki arany-gyűrű óta nem ért el sikert, ráadásul idén egy körrel korábban búcsúzott, mint tavaly: 2002-ben a finálét bukták el 4:2-re, ugyancsak a Netsszel szemben.

A New Jersey eddig még soha senki ellen nem nyert 4:0-ra, áldozatként viszont már hétszer is tetszelegtek ebben a szerepben, legutóbb éppen a tavalyi fináléban, a Lakers ellen. A Bostont harmadszor söpörték ki, az utóbbi húsz évben – amióta négy nyert meccsig megy a párharc – először.

Boston Celtics–New Jersey Nets 101:110 – kétszeri hosszabbítás után. A párharcot a New Jersey nyerte 4:0-ra, a Nets ellenfele a fináléban a Philadelphia 76ers vagy a Detroit Pistons lesz. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?