Mucha és Vittek nélkül

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott csütörtökön Málta ellen játszik barátságos mérkőzést, Ján Kozák szövetségi kapitány azonban nem számíthat az eredetileg nevezett Ján Muchára, Martin Škrtelre és Róbert Vittekre sem.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A válogatott vasárnapi gyülekezőjére csak tizenegy játékos futott be, a keret nagy része ugyanis vasárnap még bajnoki mérkőzéseket játszott. Tegnapra azonban már az átigazolása miatt később érkező Hubočan kivételével mindenki megjött Szencre.

„A kapus Jano Mucha sérülten érkezett, így nem állhat a rendelkezésemre. A csapatkapitány Martin Škrtel is lesérült a bajnoki mérkőzésén, tehát Málta ellen sem játszhat, azonban mindenképp el szeretne jönni közénk, hogy legalább jelenlétével segítse a csapatot” – mondta Kozák. Škrtelre a jövő hétfői, ukrajnai selejtezőn amúgy sem számíthatott volna a kapitány, mivel a Liverpool hátvédje el van tiltva. Később kiderült, a Slovan támadóját, a sérülésekkel bajlódó Róbert Vitteket is nélkülöznie kell a szakvezetőnek.

Kozák elárulta, együttese Portugáliával is játszhatott volna ebben az időpontban, ő azonban a gyengébb ellenfelet részesítette előnyben. „Ilyen rövid időn belül két erős ellenféllel is találkozni nem lett volna célravezető. A portugálok elleni idegenbeli mérkőzés helyett így a máltaiak elleni hazai találkozót választottam. Ez is jól szolgálja a felkészülést, ráadásul a válogatottnak már többször meggyűlt a baja a papíron gyengébb ellenfelekkel. Nem bírtunk Liechtensteinnel, nem bírtunk Gibraltárral. Most is van a selejtezőcsoportunkban egy kiscsapat, Luxemburg, melynek játéka hasonló lehet a máltaiak futballjához” – magyarázta Kozák.

A szlovák válogatott a 2016-os Eb selejtezőcsoportjában Spanyolországgal, Ukrajnával, Fehéroroszországgal, Macedóniával és Luxemburggal került össze. A kvalifikációt hétfőn Kijevben kezdi meg a nemzeti csapat, az első hazai mérkőzésen októberben a spanyolokat fogadja. „Arra a találkozóra már minden jegy elkelt, de sajnos a szurkolók az ellenfélre jönnek. A szlovák válogatott nem igazán érdekli őket. Erre jó példa a nyár eleji, Montenegró elleni összecsapás, amelyre még a kicsi szenci NTC sem telt meg. Éppen ezért minden szurkolót meg kell becsülnünk” – mondta Kozák, aki a csapat népszerűsítése érdekében tegnap nyílt edzést tartott, amelyre a drukkerek is bemehettek. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?