Most jön csak a neheze

Lorient. Eddig – néhány komolyabb bukástól eltekintve – tulajdonképpen kellemes kerekezés folyt a Tour de France-on, de mától minden megváltozik, ugyanis következnek a hegyek.

Lorient. Eddig – néhány komolyabb bukástól eltekintve – tulajdonképpen kellemes kerekezés folyt a Tour de France-on, de mától minden megváltozik, ugyanis következnek a hegyek.

Tegnapi szünnapon az állva maradt száznyolcvankét induló – köztük a magyar Bodrogi László – átrepült a bretagne-i Lorient-ből a dél-nyugaton fekvő Bazas-ba. A rendkívül erős mezőny onnan kezdi meg a pireneusi „borzalmak” leküzdését, majd az Alpok hófödte csúcsai jelentik a magaslati akadályt.

A világ legjelentősebb viadalának első magyarja eddig nagyszerűen szerepel, a július hatodikai prológon tizedik, a hétfői egyéni időfutamon pedig ötödik lett, s összetettben pillanatnyilag a harmincnegyedik helyen áll. A kaptatókon viszont általában nem remekel, számára tehát a következő hét napon a túlélés a tét.

Az összetett állása: 1. I. Gonzalez Galdeano (spanyol) 33:21:23; 2. Armstrong (amerikai) + 26 mp; 3. Beloki (spanyol) + 1:23; 4. Honcsar (ukrán) + 1:35; 5. Botero (kolumbiai) + 1:55; 6. Peron (olasz) + 2:08...34. Bodrogi + 5:37.

A Francaise de Jeux csapata 29 347 eurót keresett eddig a Tour de France profi kerékpáros körverseny kilenc szakaszán. Második helyen a német Telekom áll 27 211-gyel. A listát a baszk Euskatel zárja 1124 euróval. A klubokat az egyes szakaszokon a befutók, illetve a beiktatott részhajrás helyezések alapján jutalmazzák. A Touron összesen 2 millió 439 ezer eurót osztanak szét a 21 istálló között.

A rákbetegségből felépült, majd a Tour de France kerékpáros körversenyt háromszor is megnyerő Lance Armstrong egy-egy élménybeszámolója kétszer annyi pénzt ér az egyesült államokbeli szervezőknek, mint Bill Clinton egykori elnöké.

A francia viadal címvédője a hírek szerint évente 12 millió dollárt kap szponzoraitól, egy-egy előadásért pedig 200 ezer üti a markát, míg az egykori politikus „csak” 100 ezerrel gazdagodik.

– Lance nagyon népszerű odahaza, főleg azóta, hogy legyőzte a rákot – mondta Bill Stapleton, a klasszis menedzsere. – Sokat keres, de megdolgozik minden egyes centért. A 30 éves Armstrong 1996-tól rákos betegségben szenvedett, de több operációnak, a kemoterápiás kezelésnek és óriási akaraterejének köszönhetően végül teljesen meggyógyult, s sikeresen tért vissza a sport világába: az elmúlt három esztendőben verhetetlen volt a Touron.

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke július 24-én „meglátogatja” a Tour de France-t. A belga sportvezető a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséget (UCI) irányító Hein Verbruggen társaságában a kísérő autóból figyeli majd a tizenhatodik útszakaszt. A versenyzők ekkor a Les-Deux-Alpes és La Plagne közötti 179,5 km-t teszik meg, ez lesz a huszonhárom napos körverseny egyik legkeményebb erőpróbája.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?