Mondragon, a liverpooli hős

Szerdán négy meccsel félidejéhez érkeztek a labdarúgó Bajnokok Ligája második csoportkörének küzdelmei. Tegnapelőtt minden összecsapás döntetlenül végződött.

Összefonódva. Vladimír Šmicer (jobbról, Liverpool) és Ümit Kavan próbál a labdához jutni a Liverpool–Galatasaray mérkőzésen.TASR/AP-felvételSzinte senki sem gondolta, hogy Liverpoolban pontosztozkodásra kerül sor. A nagy esélyes hazaiak ugyanis nem tudták bevenni a Galatasaray Istanbul kapuját, s két ponttal a B-csoport utolsó helyén maradtak. Ezek után nagyon nehéz feladat vár rájuk a negyedik fordulóban az Ali Sami Yen stadionban, ahol győzniük kellene. „Hihetetlenül sok gólhelyzetünk volt, s csodálatos módon egyet sem tudtunk kihasználni, pedig nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Valószínű azonban, hogy ráijesztettünk a Galatasarayra, mert a törökök tudják, pályájukon győzhetünk. Az UEFA Kupa elmúlt sorozatában is jó teljesítményeket nyújtottunk idegenben” – mondta a szerdai találkozó után a Liverpool másodedzője, Phil Thompson. A török csapatban nagyszerűt produkált Faryd Mondragon kapus, aki még a kapufákat is jó helyre állította.

A B-csoport éllovasa továbbra is az FC Barcelona, amely az olasz bajnok AS Roma elleni meccsen csak a hajrában biztosította az egyik pontot. A katalán óriásklub nagy alkalmat szalasztott el, győzelme esetén már a negyeddöntőben érezhette volna magát. „Annak ellenére, hogy nem értünk el rossz eredményt, elégedetlen vagyok. Ha nyerünk, 80 százalékra már a legjobb nyolc között lehetnénk. Idegesít bennünket a döntetlen, mert hazai pályán mindenki nyerni akar” – nyilatkozta Carles Rexach, a Barca szakvezetője. Fabio Capello, az AS Roma trénere azt mondta, csak játékosai hibáját követően tudtak egyenlíteni a hazaiak. „A második félidőben jól játszottunk, a Barcelonának sok gondja akadt velünk” – kommentálta az összecsapást az olasz edző.

Bonyolódott a helyzet az A-csoportban, ahol a Manchester United és a Bayern 5-5 ponttal rendelkezik, a harmadik Boavista néggyel. A címvédő Bayern remizett Portóban, és ha nem véd olyan kiválóan Oliver Kahn, vereséggel távozik. „Nem volt egy nagy meccs, de az eredménnyel elégedett vagyok. Remélem, a keddi visszavágón Münchenben győzünk. A hajrában a magunk javára fordíthattuk volna az összecsapást” – mondta a bajor együttes trénere, Ottmar Hitzfeld. A nem teljesen elégedett hazai szakvezető, Jaime Pacheco így értékelt: „Győzni szerettünk volna, s ehhez minden reményünk megvolt. Ellenfelünk azonban kiváló csapat, védenceim büszkék lehetnek önmagukra.”

Nantes-ban a Manchester United már a 9. percben vesztésre állt, a román válogatott Moldovan talált a hálóba. Az egyenlítés a rájátszásban történt, a holland légiós, Ruud Van Nistelrooy 11-esből talált a hálóba. „A Nantes gyors ellentámadásokra építette taktikáját, mi viszont állandó fölényre törekedtünk, számtalan gólszerzési lehetőségünk volt, a hazaiak kapusa kiválóan védett” – értékelte a meccs lefolyását Alex Ferguson, a M- menedzsere. „Már a találkozó felénél két-három góllal vezethettünk volna” – tette hozzá a holland gólgyáros.

Az A-és a B-csoport mind a 8 csapatának reális esélye van a negyeddöntőbe jutáshoz, ahová a csoportokból két-két együttes kerül. (sr)

A-CSOPORT: FC Nantes–Manchester United 1:1 (1:0), g.: Moldovan (9.), ill. Van Nistelrooy (9.). Piros lap: Yepes (90); 35 ezer néző. Boavista Porto–Bayern München 0:0. Játékvezető: Micheľ; 14 ezer néző.

1. Manchester 3 1 2 0 5:2 5

2. Bayern 3 1 2 0 2:1 5

3. Boavista Porto 3 1 1 1 1:3 4

4. Nantes 3 0 1 2 1:3 1B-CSOPORT: FC Barcelona–AS Roma 1:1 (0:0), g.: Kluivert (82.), ill. Panucci (58.); 85 ezer néző. Liver- pool–Galatasaray 0:0; 41 600 néző.

1. Barcelona 3 1 2 0 6:4 5

2. Galatasaray 3 0 3 0 3:3 3

3. AS Roma 3 0 3 0 2:2 3

4. Liverpool 3 0 2 1 1:3 2

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?