Mlsnová vállficamát csak a férje vette észre

Szlovákia nagyhatalom a fitneszben és testépítésben, ami a nemrég lezajlott spanyolországi (Santa Susanna) világbajnokságon újra beigazolódott. Mindenki meggyőződhetett erről a 40 résztvevő ország ranglistájának olvasásakor, hiszen a három arany- és két bronzérem nyomán a szlovák versenyzők fölényesen végeztek az élen.

Szlovákia nagyhatalom a fitneszben és testépítésben, ami a nemrég lezajlott spanyolországi (Santa Susanna) világbajnokságon újra beigazolódott. Mindenki meggyőződhetett erről a 40 résztvevő ország ranglistájának olvasásakor, hiszen a három arany- és két bronzérem nyomán a szlovák versenyzők fölényesen végeztek az élen.

Jana Purdjaková (57 kg) megvédte varsói vb-címét. Már kétszeres világ- és Európa-bajnok. Erre az amatőrök között még korábban nem volt példa. Olyan magabiztosan nyert Santa Susannában, hogy a 16 pontozó közül valamennyien az első helyre rangsorolták. „Pedig nehéz ellenfelei voltak, mégsem maradt esélyük a sikerre. Jana ugyanis remek izomzatával tűnt ki, megjelenése, fellépése a közönségnek és a pontozóknak is nagyon tetszett” – áradozott Drahomír Krásnohorský, a testépítő válogatott vezetőedzője, aki azt is elárulta, hogy magával ragadó volt a versenyek hangulata, csodálatos légkör uralkodott a szlovák táborban, a többi küldöttség csak irigyelhette a remek csapatszellemet.

Purdjaková ugyan mindent megnyert már az amatőrök között, mégsem siet a hivatásosok mezőnyébe. „Anyagilag ráfizetnék, ha elhagynám a Dukla Trenčínt. Kiváló feltételek mellett készülhetek, ezért nincs szándékomban váltani. Borzasztó drága a profi versenyző felkészülése, aligha találnék megfelelő támogatót. Anélkül meg nincs értelme elkezdeni.” Spanyolországban meglepődött, amikor megtudta, hogy a mérlegelés után még tíz további vetélytársa akadt. „Nem láttam őket, s ez megzavart, hiszen nem tudhattam, milyen izomzattal, mennyire felkészülten érkeztek. Az elődöntőben aztán láttam, hogy jó úton haladok az újabb vb-cím felé.”

Sylvia Malachovská két diadalt is ünnepelhetett. A besztercebányai ŠK HI–TEC kiválósága megnyerte a 167 cm-esek versenyét és az abszolút kategóriában is az első helyen végzett, igaz, a pontozóknál mindössze 5:4 arányban bizonyult jobbnak honfitársnőjénél, Mlsnovánál. Erős mezőny (21 indulóval) gyűlt össze az alacsonyabbak között. „Amikor már a legjobb ötbe kerültem, akkor kezdtem az éremesélyre gondolni” – mondta Malachovská, aki négyéves kihagyás után idén tért vissza a versenypódiumra. Az izmíri Eb-ezüst megszerzése még nem jelezte, hogy Spanyolországban a sportág királynője lehet: „Nem számítottam ilyen gyors feltörésre. Ezért kicsit felkészületlen vagyok arra válaszolni, hogy profiként folytatom-e. Még tárgyalnom kell az edzőmmel, a támogatómmal. Ha amatőr maradnék, jövőre megpróbálnám a vb-elsőség mellé az Eb-címet is megszerezni. Már az idén is közel álltam hozzá.”

Gabriela Mlsnová a magasabbra nőtt (167 cm fölött) fitneszhölgyek között a legjobb szabadon választott gyakorlattal védte meg brünni vb-címét. A pozsonyi versenyzőnő tavasszal már a hivatásosok felé kacsingatott, de végül mégis amatőr maradt. „Akkor felkeresett Michal Čapla, a szövetség elnöke, s felkérésére rövid gondolkozás után igent mondtam. Örülök, hogy visszatértem. Egyelőre nem vonz a drága profiélet.” A vártnál izgalmasabban alakult a szabadgyakorlata: „Az egyik figura bemutatásakor kificamodott a vállam. Hirtelen rögtönöznöm kellett. Néhány észrevétlen mozdulattal visszasegítettem a helyére, s közben arra ügyeltem, nehogy a pontozók észrevegyenek valamilyen rendelle-nességet. Szerencsére azt hitték, hogy a minden zavartalanul zajlott le. Férjem fejből ismeri egész gyakorlatomat, ő volt az egyedüli, akinek feltűnt, hogy nincs valami rendjén” – elevenített fel győztes mozdulatsorának legizgalmasabb pillanatait a pozsonyi Pengym MH Group kiválósága.

SZLOVÁKIAI NŐI VILÁGBAJNOKOK

FITNESZ

1997: Major Tímea (160 cm fölött)

1998: Iveta Chrťanová (160 cm-ig), Marietta Žigalová (160 cm fölött)

1999: Iveta Chrťanová (160 cm-ig), Klaudia Kinská (160 cm fölött)

2001: Marietta Žigalová (167 cm-ig)

2002: Natália Lenártová (body fitnesz, 164 cm-ig), Gabriela Mlsnová (167 cm fölött)

2003: Silvia Malachovská (167 cm-ig), Gabriela Mlsnová (167 cm fölött)

TESTÉPĺTÉS

1990: Zuzana Kořínková

2000: Jana Purdjaková (57 kg)

2003: Jana Purdjaková (57 kg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?